Beste uit de test: Powerplus POWPG10240

Laten we beginnen met de Powerplus POWPG10240, want dit apparaat is een echte krachtpatser. De Consumentenbond heeft deze maaier beoordeeld als Beste uit de Test. Voor € 279 krijg je een maaier met een gigantische maaibreedte van 46 centimeter. Dit apparaat maait alles weg: nat gras, ruig terrein, you name it. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij een mulchfunctie. Wat dat betekent? Het gras wordt fijn gehakt en terug gestrooid op het gras gedeelte. Geen opvangbak meer nodig en je gras krijgt meteen een natuurlijke boost.

beste grasmaaier consumentenbond

POWPG10240 Grasmaaier

Powerplus €279 Shop nu

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Deze maaier weegt namelijk 29 kg en is niet zelfrijdend. Je moet dus wel even de sportschool overslaan als je deze maaier door je tuin gaat duwen. Maar voor die prijs en prestaties is het dat meer dan waard. Dit apparaat is voor de serieuze tuinier die snel klaar wil zijn met maaien.

Beste koop: Intratuin elektrische grasmaaier

Wil je wat minder geld uitgeven en toch een prima maaier hebben? Check dan de Intratuin elektrische grasmaaier, door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop. Voor ongeveer € 160 krijg je een lichtgewicht van 16,6 kg die gemakkelijk te gebruiken is. Met een maaibreedte van 40 cm en geen mulchfunctie is hij wat eenvoudiger, maar nog steeds een topper in zijn prijsklasse.

intratuin beste koop grasmaaier de consumetenbond

Deze maaier doet het prima op hellingen en moeilijk terrein. Ook nat gras maalt hij met gemak weg en zelfs een verwaarloosde grasmat maakt hij weer. Een minpuntje is wel dat hij wat meer lawaai maakt dan de gemiddelde elektrische maaier. Maar voor die prijs is het niet erg om dat er voor over te hebben.

Keuze genoeg

Of je nu kiest voor de Powerplus POWPG10240 of de budgetvriendelijke Intratuin elektrische maaier, beide leveren topkwaliteit voor hun prijs. De Powerplus is perfect voor grote tuinen en zware klussen, terwijl de Intratuin elektrische maaier perfect is voor kleinere tot middelgrote tuinen en een iets beperkter budget.

De Consumentenbond heeft duidelijk werk gemaakt van deze test en hun aanbevelingen zijn goud waard. Dus, wil je het gras maaien als een pro? Ga dan voor een van deze maaiers.

Toch liever een automatische grasmaaier? Dé zomerse deal: Albert Heijn geeft € 350,- korting op robotmaaier.