Waarom je vaker naar een concert moet

Het onderzoek is uitgevoerd door O2 en gedragswetenschapper Patrick Fagan van de Goldsmith University en is gecentreerd rond een verband tussen algemene rapporten van welzijn en een langer leven, gebaseerd op psychometrische- en hartslagtests bij een reeks welzijnsactiviteiten. De algemene gemoedstoestand neemt namelijk, wanneer je bij een concert bent, na 20 minuten met 21% toe. Dat betekent een toename van 25% in gevoelens van eigenwaarde en een toename van 25% in de nabijheid van anderen. Mentale stimulatie stijgt met 75% voor concertgangers tijdens shows.

“Meer dan twee derde (67%) van de ondervraagde Britten zegt dat het ervaren van livemuziek hen gelukkiger maakt dan alleen thuis naar muziek te luisteren, waarbij ze laten zien dat de gedeelde ervaring, die zo sterk in het onderzoek heeft gewerkt, de sleutel is tot het vergroten van het gevoel van geluk.”

Een langer leven is reden genoeg om wat vaker naar een concert te gaan. Zijn er dit weekend geen concerten waar je graag naar toe wil, maar heb je ook geen zin om het hele Paasweekend door te brengen aan de eettafel van je oma? Dan is dit dé festivalguide voor aankomend Paasweekend.