Bottoms

PJ en Josie zijn niet bepaald populair op de middelbare school. En zoals het bij veel mensen gedurende de middelbareschooltijd gaat om populariteit en scoren, is dat nu ook het geval. Ze hebben het doel om te zoenen met de twee populairste cheerleaders op school, maar proberen dit te realiseren door een feministische zelfverdedigingsclub op te richten, met alle hilarische gevolgen van dien.

Bottoms krijgt op Rotten Tomatoes een Audience Score van 89%.

 

Barbie

Zonder enige twijfel dé #1 comedy hit van het jaar 2023: Barbie. De film vertelt het verhaal van een pop uit Barbieland. Nadat ze van school is gestuurd omdat ze niet perfect genoeg is, besluit ze de echte wereld te ontdekken. Tijdens haar reis leert ze belangrijke dingen over jezelf zijn, dapper zijn en jezelf accepteren. Ze begrijpt dat echte schoonheid niet alleen gaat om hoe je eruitziet, maar ook om hoe sterk je van binnen bent. ‘Barbie’ gaat niet alleen over proberen perfect te zijn, maar ook over het laten zien dat iedereen speciaal is op zijn eigen manier.

Barbie krijgt op Rotten Tomatoes een Audience Score van 83%.

 

Saltburn

Een student genaamd Oliver Quick vindt het lastig om zich prettig te voelen op de Universiteit van Oxford. Gelukkig wordt hij vrienden met Felix Catton, die stinkend rijk is. Felix nodigt Oliver uit om zijn familie in Saltburn te ontmoeten. Dit zorgt voor een hele leuke zomer op het grote landgoed van Felix’ bijzondere familie.

Saltburn krijgt op Rotten Tomatoes een Audience Score van 79%.

 

Dicks: The Musical

Trevor Brock en Craig Tiddle zijn twee zelfverzekerde zakenmannen. Ze lijken heel erg op elkaar en ontdekken later dat ze tweelingbroers zijn. Ze willen graag hun apart wonende ouders, die een beetje vreemde vogels zijn, weer samenbrengen. Daarom bedenken ze een slim plan om alles weer terug te brengen.

Dicks: The Musical krijgt op Rotten Tomatoes een Audience Score van 66%.

 

Poor Things

Belle Baxter wordt tot leven gewekt door de rare wetenschapper genaamd Godwin Baxter. Hij wilde graag iets meer dan alleen vrienden zijn, maar Belle wil zelf ontdekken wat ze leuk vindt. Ze gaat op reis door Europa en ontmoet andere mannen, waaronder Duncan Wedderburn en Max McCandless. Wat4wil ze nou echt en wie vindt ze leuk? Dat ontdek je in Poor Things.

Poor Things krijgt op Rotten Tomatoes een Audience Score van 83%.

 

Op zoek naar nog meer aanraders uit het jaar 2023? Bekijk dan onze top 10 films uit 2023.