Oppenheimer

Oppenheimer is een verfilming van het levensverhaal van J. Robert Oppenheimer, een natuurkundige die een sleutelrol speelde bij de ontwikkeling van de atoombom en hielp bij het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog. De film, geregisseerd door Christopher Nolan en met hoofdrollen voor Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon en Harry Groener, werd uitgebracht in kleur en zwart-wit. Met een looptijd van 3 uur werd Oppenheimer goed ontvangen met een IMDb-score van 8.4.

 

John Wick 4

John Wick is terug voor een nieuwe missie in John Wick 4, waar hij het opneemt tegen een krachtige nieuwe vijand en oude vrienden die vijanden zijn geworden. De film, geregisseerd door Chad Stahelski en met hoofdrollen voor Keanu Reeves, Laurence Fishburne en George Georgiou, belooft spannende actie en spectaculaire gevechtsscènes. John Wick 4 kreeg een IMDb-score van 7.7.

 

The Creator

The Creator speelt zich af in een toekomstige oorlog tussen mensen en kunstmatige intelligentie. Het volgt het verhaal van Joshua, een voormalige soldaat, die op jacht gaat naar de enigmatische Schepper. De film, geregisseerd door Gareth Edwards en met hoofdrollen voor John David Washington en Gemma Chan, brengt een visueel opvallend en meeslepend sciencefictiondrama naar het scherm. The Creator ontving een IMDb-score van 6.8.

 

The Covenant

The Covenant volgt de Amerikaanse sergeant John Kinley en de Afghaanse tolk Ahmed in een gevaarlijk oorlogsgebied. Wanneer John ontdekt dat Ahmed en zijn gezin in gevaar zijn, moet hij terugkeren om hen te redden. De film, geregisseerd door Guy Ritchie en met hoofdrollen voor Jake Gyllenhaal, Dar Salim en Sean Sagar, combineert actie en spanning met een emotioneel verhaal. Met een IMDb-score van 7.5 werd The Covenant goed ontvangen.

 

Extraction 2

Extraction 2 volgt Tyler Rake en zijn team, die terugkeren voor een nieuwe dodelijke missie. De actiefilm, geregisseerd door Sam Hargrave en met hoofdrollen voor Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani en Adam Bessa, biedt meedogenloze actiescènes en adrenaline-pompende momenten. Hoewel Extraction 2 met een IMDb-score van 7.0 iets lager scoorde dan veel andere films in 2023, is het nog steeds een vermakelijke kijkervaring.

 

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

In dit actievolle vervolg van de Mission: Impossible-franchise moet Ethan Hunt en zijn IMF-team voorkomen dat een gevaarlijk wapen in verkeerde handen valt. Geregisseerd door Christopher McQuarrie en met Tom Cruise, Hayley Atwell en Ving Rhames in de hoofdrollen, biedt Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One spannende actie en een race tegen de klok. Met een IMDb-score van 7.8 werd de film goed ontvangen door het publiek.

 

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Peter Quill en zijn team van Guardians of the Galaxy verdedigen het universum na het verlies van Gamora. De film combineert actie, humor en een duister achtergrondverhaal en verkent thema’s als familie, verlies en technologie. Geregisseerd door James Gunn en met Chris Pratt, Chukwudi Iwuji en Bradley Cooper in de hoofdrollen, biedt Guardians of the Galaxy Vol. 3 een buitenaards avontuur dat fans van superheldenfilms zal bekoren. De film kreeg een IMDb-score van 7.9 en was vooral geliefd door publiek.

 

Killers of the Flower Moon

In deze film, geregisseerd door Martin Scorsese, wordt het verhaal verteld van de ontdekking van olie onder het land van Osage Nation en de daaropvolgende moorden op het Osage-volk. Met sterren zoals Leonardo DiCaprio, Robert De Niro en Lily Gladstone als hoofdrolspelers, weet Killers of the Flower Moon een spannend en meeslepend verhaal te brengen. De film werd goed ontvangen door publiek en critici, daarom ontving het een 7.8 van IMDb .

 

Tetris

De film Tetris vertelt het verhaal van de samenwerking tussen zakenman Henk Rogers en Tetris-uitvinder Alexey Pazhitnov om de beroemde videogame naar de massa te brengen. Met hoofdrollen voor Taron Egerton en Miles Barrow, brengt de film de opwinding en risico’s van het licentiëren van Tetris naar het grote publiek in beeld. Met een IMDb-score van 7.4 biedt Tetris een boeiende kijkervaring voor zowel liefhebbers van de game als filmliefhebbers.

 

Equalizer 3

In Equalizer 3 bevindt Robert McCall zich in Zuid-Italië en ontdekt hij dat zijn vrienden onder de controle staan van lokale misdaadbazen. Hij neemt het op tegen de maffia om zijn vrienden te beschermen. Met Denzel Washington in de hoofdrol, samen met Dakota Fanning en andere getalenteerde acteurs, biedt Equalizer 3 intense actie en spannende momenten. Hoewel de film een IMDb-score van 6.9 heeft, wat niet bijster hoog is, zal het zeker fans van het actiegenre aanspreken.