Hoe combineer je hoge witte sportsokken met je outfit?

Hij heeft toch echt zijn intrede weer gemaakt in de modewereld. Wat voorheen geassocieerd werd met vaders en toeristen, is nu niet meer weg te denken uit de hedendaagse outfits. De sok hoort bij je outfit, dus hij moet wel matchen met de rest. Hoe doe je dat dan op de juiste manier? Hoe match je witte sportsokken met je kleding en tegelijkertijd met je schoenen? Wij leggen het je uit.

1. Witte sportsokken met een chino en sneakers

Dit is by far de beste kledingcombinatie voor het matchen van witte sportsokken. Doordat de chino aan de onderkant wat losser rondom de enkels zit, of vaak niet eens tot de enkels komt, vallen de witte sokken mooi weg onder de broek. Door deze look met lage of middel hoge sneakers te combineren, valt de sok net genoeg op. Een van de belangrijkste regels is door altijd sneakers te dragen waar de kleur wit in terugkomt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kosta Williams (@kosta_williams)

Door de sportieve witte sokken te combineren met een casual chino blijft de outfit in balans. Maak de look af met een basic white tee en je bent klaar om te gaan. Deze outfit is ook te combineren met een stoere trui met ronde hals. Deze hoeft niet, net zoals de sokken, wit te zijn.

witte hoge sportsokken rains

Hoge sportsokken

Rains €27 Shop nu

2. Witte sportsokken met joggingbroek en oversized T-shirt of hoodie

De witte sportsok staat centraal voor de sportlook. Daarom is deze sportsok perfect te combineren met een joggingbroek. Draag hieronder een paar sneakers. Maak de look af met een hoodie of een T-shirt. Deze mag oversized zijn, maar kijk uit dat het niet slobberig oogt. Tegenwoordig is een wat grijze of landere lichte joggingsbroek helemaal in. Grijs is vrijwel met elke kleur hoodie te combineren. Ga een keer voor een felle kleur, de andere keer weer voor zwart of voor een monochrome look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kosta Williams (@kosta_williams)

3. Witte sokken met straight jeans

Dit is misschien wel de look die bekend staat als de skatelook. Een straight jeans is loopt van boven naar beneden in een rechte lijn. De onderkant van de broek is dus wat wijder dan normaal. Rol de pijpen op tot de enkels. Zo zijn de witte sportsokken goed te zien. Deze look is leuk te combineren met een longsleeve T-sirt of ander casual bovenstuk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sandro Rasà (@sandro)

4. Witte sokken onder een korte broek

Last but not least, de meest zomerse look van allemaal. Tegenwoordig kan je ook hoge sportsokken dragen onder een korte broek, iets wat jaren geleden écht niet kon. Het is echter van groot belang dat je de juiste kledingstukken uitkiest, anders sla je de plank mis bij deze outfit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kosta Williams (@kosta_williams)

Als je voor deze look gaat, draag dan een T-shirt en korte broek met een losse pasvorm. Dit zorgt ervoor dat het geheel een sportieve, casual uitstraling heeft. Draag daaronder een paar sportieve sneakers, het liefst met een dikkere zool en maak de look af met je hoge witte sportsokken. Simpel, sportief en stijlvol.