Ultiem genieten op de prachtige eilanden

Voor de kust van Nicaragua ligt de San Andrés Archipel, dat wordt gevormd door de San Andrés, Providencia en Santa Catalina. Onder de Colombianen is San Andrés een hele populaire bestemming. Je begrijpt wel dat deze parel een must-see is tijdens jouw reis in Colombia wanneer je de beelden ziet.

Om te kunnen vertoeven op een van de eilanden moet je eerst 3 uurtje vliegen van Cali of Medellin naar San Andrés. Tijdens je vlucht geniet je alleen al van het uitzicht op de adembenemend mooie wateren met zeven verschillende kleuren blauw en groen. Dit is slechts het begin van een reis die je nooit zal vergeten. Bij aankomst zal het je opvallen dat de bestemming minder populair is onder de Europese toeristen, waardoor de prijzen ook een stuk lager liggen.

san andres vakantie eiland

Op het eiland krijg je veel mee van verschillende culturen. Op het eerste oog zou je kunnen denken dat je op Jamaica bent door de kleuren van de huizen en bootjes. Daarnaast is er een heerlijke mengelmoes van reggae en salsa. Kortom, een unieke ervaring.

Wat kan je doen op de San Andrés?

Als je zin hebt om op het strand te luieren en tot rust te komen, is dat helemaal prima. Maar laten we eerlijk zijn, na een dag (of twee) zijn wij daar ook wel weer klaar mee en hebben we zin om eropuit te gaan. Je zit op de San Andrés helemaal goed, want er zijn genoeg vette dingen te beleven. Op het eiland zie je overal kleine golfkarretjes rondrijden. Voor zo’n 10 tot 20 euro per dag kun je er eentje huren. Het is de ideale manier om het hele eiland te verkennen en onderweg te stoppen voor een hapje. Je kunt in minder dan twee uur een compleet rondje maken op het eiland.

Je kunt lekker op pad gaan met een gehuurde boot en genieten van het prachtig water. Er zijn verschillende eilandjes in de buurt waar je kunt aanleggen. Daarnaast kan je op San Andrés zeker genieten van een leuk feestje. Op verschillende locaties komen er namelijk bootjes bij laag water samen, waar het al snel een gezellig feestje wordt op het water.
vakantie san andres
Als je op zoek bent naar een flinke dosis adrenaline, dan ben je op dit eiland aan het juiste adres. Je kunt namelijk parasailen boven de prachtige wateren van het eiland en voor zo’n 70 euro genieten van het spectaculaire uitzicht. Dat is niet duur voor zo’n ervaring. Daarnaast is het voor de duikliefhebbers een paradijs, omdat het duiken er fantastische blijkt te zijn.

Lekker dineren genieten op het Colombiaanse eiland

Maak je maar niet druk om het eten op San Andrés, want er is genoeg keus. De lokale keuken is vooral bekend om de heerlijke visgerechten, die je kan eten in de restaurants of op straat bij de kraampjes. Voor liefhebbers van garnalen is dit echt de hemel. Twee restaurant-tips: La Regatta en Capi Beach. Bij La Regatta word je volledig in de Jamaicaanse cultuur gezogen door de vrolijke kleuren, relaxte sfeer en heerlijke gerechten. Het is een erg populair restaurant op het eiland en een echte aanrader. Bij Capi Beach kan je genieten van een schaal met verse vis en heerlijk sangria’s. Winning.

Naast Colombia zijn er nog meer mooie plekken waar je kan genieten van een spierwit strand, palmbomen en helder blauw water. En daar bedoelen we niet specifiek de Malediven mee. Dit zijn 6 goedkope alternatieven van de Malediven, die je wellicht het komende jaar kan bezoeken.