Het drinken van speciaalbieren en cocktails gebeurt steeds vaker. Het brengt gezelligheid met zich mee en zorgt tevens voor onvergetelijke momenten met je maten. Nu wordt het tijd om de wereld van de ciders te ontdekken. Inmiddels bestaat er een groot cideraanbod variërend van zoet naar droog, van een pure appelsmaak tot een flavoured smaak; voor ieder wat wils.

Appeltje voor de dorst

Cider. Bij het horen van het woord denken we direct aan een vrij zoete alcoholische drank, maar wat is cider nou echt? Cider wordt gemaakt uit het sap van appels. Het is een 100% natuurlijk proces waarbij fruitsap fermenteert, zodat er een alcoholische drank ontstaat. Aan het sap van de appels wordt gist toegevoegd en wanneer deze gist verwijderd is, is de cider klaar voor filtratie. De cider wordt vervolgens gefilterd totdat er een perfecte zuivere smaak ontstaat. Het is dus hoog tijd om onze mening over dit ‘mierzoete drankje’ bij te stellen.

Imprint_Cider-22

Give these a try

In de wereld van ciders wordt er volop geïnnoveerd, wat leidt tot verfrissende variaties van zoet tot droog en van pure appel tot andere fruitsmaken. De drank is fruitiger dan bier en verfrissender dan wijn; het perfecte eerste drankje voor bij de borrel, op het zonnige terras, bij de vleesrijke BBQ of bij een picknick in het park. Wij selecteerden een aantal ciders you should give a try: 

Stassen Cidre Brut

Stassen Cidre Brut is perfect om jouw cideravontuur mee af te trappen. Met een laag suikerniveau, de natuurlijke, frisdroge smaak en de fijne bubbels is het een goed alternatief voor een glas champagne op een feestje – of gewoon waneer je toe bent aan een verfrissend drankje. Deze cider is overheerlijk met een toastje met zalm of een hartige pannenkoek. Bovendien is dit de enige cider die je zonder ijs dient te drinken.

Imprint_Cider-11

Apple Bandit Classic

De nieuwste innovatie van Apple Bandit: de Apple Bandit Classic. Deze cider is speciaal ontwikkeld voor diegene die op zoek is naar een minder zoete, lichtdroge cider. Apple Bandit maakt uitsluitend gebruik van de beste appels voor hun ciders, wat terugkomt in de fijne appelsmaak van de Apple Bandit Classic. Door de cider over het ijs te schenken, wordt het frisse karakter versterkt. Lekker bij de borrel en perfect voor bij de barbeque.

Imprint_Cider-10

Apple Bandit Juicy Apple

De Apple Bandit Juice Apple is zoeter dan de Classic, maar de focus ligt ook bij deze cider op de appel. Ook deze cider gaat heel goed samen met jouw stukje vlees van de barbeque. De Apple Bandit Juicy Apple kan je het best over ice drinken, wat voor een minder zoete smaak zorgt; een heerlijke verfrissing na een lange dag.

Imprint_Cider-16

Old Mout Kiwi & Lime

Old Mout is ontstaan in Nieuw-Zeeland en is net zo avontuurlijk als haar land van herkomst. Ze zijn erin geslaagd om een lichte, friszoete cider met een verfrissende twist van kiwi en limoen te maken. De ciders van Old Mout staan garant voor een heerlijk begin van jouw zomerse avond op je dakterras met je maten. Tover de barbeque tevoorschijn, maak met je maten de lekkerste kip en spareribs klaar en geniet van deze friszoete cider.

Imprint_Cider-18

Old Mout Passionfruit & Apple

Naast de verfrissende Kiwi & Lime smaak, heeft Old Mout een tropische variant weten te creëren: Old Mout Passionfruit & Apple. Deze cider is met zijn fruitige smaak de exotische kers op de taart van jouw namiddag op het strand. Bovendien zijn de Old Mout ciders heerlijk voor bij pittige gerechten zoals Thais of een curry.

Imprint_Cider-4

Al met al is de wereld van ciders een wereld die menig man in ons land nog kan gaan ontdekken. Try them out, ontdek je favoriete smaak en laat je verbazen door de frisheid van deze zomerse drank.