Een pact tussen Christian Bale en Christopher Nolan

De laatste Batman-film met Christian Bale in de hoofdrol als Bruce Wayne was The Dark Knight Rises. Deze film kwam in 2012 uit en werd geregisseerd door Christopher Nolan. Voor velen, waaronder ons, zal Christian Bale altijd dé Batman zijn. Christopher Nolan is medebrein achter de trilogie. Christian Bale en Christopher Nolan hadden destijds een pact gesloten: drie films en dan klaar. Deze afspraak heeft dan ook aardig goed uitgepakt. Drie films is alleen echt niet genoeg.

 

The Dark Knight komt terug… Hopelijk

Gelukkig hebben we weer wat hoop! Jonathan Nolan heeft laten doorschemeren dat een vierde Dark Knight film een ‘droom’ zou zijn. Hij herinnert zich nog de te gekke tijdens dat ze werkte aan de films, dus wie kan het hem kwalijk nemen dat dit zijn droom is?

Christian Bale zei: “Ik wil pas terugkomen als Batman in The Dark Knight wanneer Christopher Nolan ooit tegen zichzelf kan zeggen dat hij een nieuw verhaal te vertellen heeft. En hij mij wil hebben om dat verhaal te vertellen.”

Keert hij nu wel of niet terug?

Maar niet te vroeg juichen. Christopher Nolan heeft herhaaldelijk gezegd dat hij niet geïnteresseerd is in terugkeren naar de Batman-wereld. Een flinke domper voor fans, maar laten we de hoop niet opgeven. Misschien laat de glans van zijn Oscarwinst hem van gedachten veranderen? Wie weet.

Op IMDb scoorde The Dark Knight een beoordeling van een 9/10, waardoor het de beste film aller tijden is. Op Rotten Tomatoes heeft The Dark Knight een indrukwekkende score van 94%. We kunnen dus wel stellen dat we allemaal zouden uitkijken naar een nieuwe Dark Knight.

Christian Bale zou wel eens klaar kunnen staan om weer de Batcave in te duiken, maar wel alleen als Christopher Nolan hem roept. Een droomscenario voor fans, maar laten we niet op de feiten vooruitlopen.