Samsung: televisie zonder schermrand

Televisie’s worden dunner, platter en groter. Eerder schreven we al over een televisie van Samsung die op CES 2020 werd gepresenteerd en maar liefst 292 inch groot is. Dit is al heel baanbrekend en haast onbereikbaar, maar daar blijft het niet bij. Ze komen nu namelijk ook met een televisie die geen bezels (schermranden) heeft. Waar je op een gewone televisie altijd nog een lijst of soort kast om je tv hebt, heeft Samsung op CES 2020 de tv zonder schermranden gepresenteerd. De Samsung Q950 heeft een voorkant die voor 99% uit scherm bestaat, ook wel Infinity Screen genoemd. Met een 8K QLED scherm en een 15 mm dik apparaat is dit de toekomst van het televisiekijken.

ces 2020

OnePlus: camera’s die verdwijnen

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus bestaat pas sinds 2013 maar heeft al een erg breed bereik met supersnelle telefoons voor elkaar gekregen. Nu komen ze met een nieuwe techniek van wisselend glas, waarbij de mate van transparantie afhankelijk is van de elektrische spanning die erop staat. Hierdoor zijn de camera’s alleen zichtbaar wanneer ze in gebruik zijn. Deze techniek hebben ze ontwikkeld in samenwerking met het luxe automerk McLaren, die dit al eerder gebruikte in auto’s.

Uber+Hyundai: vliegende taxi’s

Een wel héél futuristisch vooruitzicht is de vliegende taxi. Uber en Hyundai hebben de handen ineen gestoken om dit concept te presenteren. Het gaat Uberdai heten (over de naam lijkt niet heel lang te zijn nagedacht). Het is een elektrisch vliegtuig dat een piloot en maximaal 3 passagiers over maximaal bijna 100 km kan vervoeren. Dit verkleint de reistijden enorm en verlicht de druk op de wegen. In de verre toekomst wordt dit vliegtuigje automatisch bestuurd, maar eerst focussen Uber en Hyundai nog even op de bestuurde variant. Op CES 2020 spraken ze de hoop uit dit concept in 2023 nog in de lucht te hebben.

ces 2020

Dolby Vision IQ

Televisies worden slimmer en slimmer. Nu is er met deze techniek van Dolby Vision IQ een nieuwe slimme functie bijgekomen. Je televisie ziet dan hoe belicht de ruimte is waarin je tv kijkt en stelt hier een bepaalde helderheid op af. Als je televisie met Dolby Vision IQ bijvoorbeeld ziet dat je midden op een zomerdag televisie kijkt in een zonnige kamer maakt hij de contrasten groter en feller.

ces 2020
Foto: Dolby

Twitter: bepaal wie reageert

Normaal gesproken mag iedereen reageren op de tweets die je de wereld in slingert. Deze zijn openbaar en hier mag iedereen zijn of haar reactie in plaatsen. Nu gaat hier verandering in komen. Twitter heeft namelijk op CES 2020 aangekondigd dat je binnenkort kunt bepalen wie er wel of niet kan reageren op je tweets. Je kunt zelfs reacties volledig uitschakelen, als we de bron mogen geloven.