Spectaculaire carrière op jonge leeftijd en een torenhoog vermogen

Carlos Alcaraz is slechts twintig jaar oud, maar nu al één van de beste tennissers ter wereld. Zo won hij op 19-jarige leeftijd al de US Open, waarmee hij een nieuw record vestigde. Dankzij deze topprestatie werd Alcaraz officieel de jongste nummer 1 van de wereld ooit. Het volgende jaar won de jonge tennisser op Wimbledon z’n tweede grand slam door in de finale te winnen van Novak Djokovic. Met die overwinningen heeft Alcaraz flinke bedragen aan prijzengeld binnengeharkt. Vermoedelijk was de topsporter op z’n zestiende al miljonair en inmiddels wordt het vermogen van Carlos al geschat op ruim 20 miljoen euro.

Daar probeerde hij dit jaar nog een schepje bovenop te doen, maar tijdens de Australian Open strandde Alcaraz in de kwartfinale door een nederlaag tegen de Duitser Alexander Zverev. Na dit toernooi leed de jonge sporter aan een blessure aan de rechterarm en begon hij met veel twijfel aan Roland Garros. Desondanks ging het Carlos Alcaraz voor de wind op dit toernooi en wist hij nogmaals de finale te bereiken. Daar trof hij wederom Alexander Zverev, maar dit keer wist Alcaraz de Duitser wel te verslaan. Hiermee sleepte de tennisser z’n derde grandslamtitel in de wacht te slepen. Dat trekt uiteraard veel betalende sponsors aan en op die manier is Alcaraz in het vizier van Nike gekomen. Daar zal Carlos, en vooral z’n portemonnee, niet rouwig om zijn!

Miljoenendeal met kledingmerk Nike

In 2019 tekende de Spanjaard een contract met het Amerikaanse kledingbedrijf. Daardoor liet Alcaraz z’n contract met Lotto vervallen. Het oorspronkelijke contract met Nike zou tot 2025 duren, maar al snel toonde beide partijen interesse in een verlenging. Die verlenging werd een paar weken geleden naar verluidt getekend tijdens Roland Garros. Dankzij deze nieuwe deal zijn Alcaraz en Nike de komende tien jaar met elkaar verbonden. Met deze deal gaat Carlos Alcaraz ieder jaar tussen de 15 en 20 miljoen euro opstrijken. De komende jaren zal de tennisser dus enkel met deze kledingdeal z’n vermogen al flink doen toenemen. In z’n totaliteit gaat Alcaraz zo’n 185 miljoen euro opstrijken met de contractverlenging.

Gepersonaliseerd logo voor Carlos Alcaraz

De miljoenendeal is erg royaal als we het vergelijken met collega’s van Alcaraz. De Italiaanse tennisser Jannik Sinner streek maar liefst 150 miljoen euro op met een tienjarige deal met Nike. Carlos pakt er, in vergelijking met Jannik Sinner, dus tientallen miljoenen euro’s extra bij. Daar heeft de indrukwekkende CV van Alcaraz uiteraard mee te maken. Op twintigjarige leeftijd was Jannik Sinner niet zó goed als Alcaraz nu is. Los van het geld is de deal met Nike erg belangrijk voor Alcaraz om z’n status nog meer te vergroten. Zo zal het Amerikaanse kledingmerk een gepersonaliseerd logo voor Alcaraz ontwerpen, net zoals het bedrijf dat in het verleden deed voor de tennissers Rafael Nadal en Roger Federer. Over hoe dat logo er daadwerkelijk uit gaat zien is nog niets bekend. De logo’s van de zojuist genoemde tennissers kregen een legendarische status, dus er zal vast alles aan gedaan worden om het op dezelfde manier te laten slagen voor Carlos Alcaraz.