Regisseur Carl Erik Rinsch heeft de leiding over Conquest

Carl Erik Rinsch heeft met de redelijk geflopte 47 Ronin, waar Keanu Reeves de hoofdrol in had, slechts één film op zijn naam heeft staan. Maar blijkbaar was zijn pitch toch overtuigend genoeg en wist hij het vertrouwen bij Netflix te wekken. Dat gebeurde in 2018, tijdens de gouden tijden van de streamingdiensten: het kon niet op, de vraag naar nieuwe series was enorm en er werden miljarden uitgegeven aan nieuwe producties.

Rinsch kreeg door een biedingenstrijd tussen Netflix en Amazon uiteindelijk een budget van 44,3 miljoen dollar voor de serie Conquest, waar ook niemand minder dan ‘onze’ Sigrid ten Napel een rol heeft. Maar anderhalf jaar later, in maart 2020, gaf Rinsch aan dat hij toch meer geld nodig had. En goedgelovig dat Netflix was, maakten ze nog eens 11 miljoen dollar over. Een heerlijke 55 miljoen dollar in totaal al dus, meldt The New York Times.

Andere bestemming voor het geld van Netflix

Maar lang niet al die 55 miljoen werden door Rinsch en zijn productiebedrijf in de serie gestoken. Zo werd er zeker 10,5 miljoen dollar door Rinsch gebruikt om op de aandelenmarkt te gokken in de hoop daar beter uit te komen. Maar zoals je wel kunt gokken: dat lukte niet. Hij verloor met 5,9 miljoen dollar zelfs meer dan de helft van het geld wat hij erin had gestoken.

Rinsch ging echter niet bij de pakken neerzitten, en besloot om dan maar de cryptocurrency in te gaan. Dit had wel succes, want van zijn inleg van 4 miljoen wist de regisseur bijna 27 miljoen dollar te maken. En in plaats van dat in de serie te steken, besloot Rinsch dat geld lekker aan andere dingen te besteden. Zo kocht hij dure auto’s, waaronder een Ferrari en vijf Rolls-Royce auto’s, designerkleding en peperdure horloges.

Wanneer kunnen we de serie zien?

We zullen nog wel even moeten wachten om het eindresultaat van de serie Conquest te kunnen zien. Zo moet zelfs Netflix de eerste aflevering nog altijd krijgen van Rinsch, daar zijn ze niet helemaal tevreden over dus is er een arbitragezaak aangespannen. Netflix eist daarbij zijn geld of resultaat, terwijl Carl Erik Rinsch het juist omdraait. Hij eist nog eens 14 miljoen dollar van Netflix, voor de geleden schade.

Wel zijn er daadwerkelijk opnames geweest voor de tv-serie, onder meer in Brazilië en Hongarije. Al zou Rinsch zich daar hebben misdragen, door nachten door te halen en vervolgens zijn cast en crew af te snauwen. De zaak wordt nu door de rechter beoordeeld, een uitspraak wordt binnenkort verwacht.