Cabiner

Cabiner maakt het mogelijk om te overnachten op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. De comfortabele trekkershutten zijn op een dusdanige manier ingericht zodat jij volledig tot rust kan komen op een idyllische plek. De trekkershutten zijn ontworpen met zoveel mogelijk lokale materialen en zijn volledig off-grid, wat inhoudt dat ze niet aangesloten zijn op riool, water of elektra. Ze zijn alleen te voet bereikbaar en staan altijd solitair, waardoor jij in alle rust kan genieten van de natuur. Wel beschikken ze over alles wat je maar nodig hebt om te relaxen: een houtkachel, eettafel, keukentje, warme douche, wc, relaxhoek en heerlijke bedden.

cabiner natuur nederland MAN MAN

Duurzame en innovatieve oplossingen staan centraal bij Cabiner. Zo zijn de huisjes gemaakt van karton, dat wordt gemaakt uit duurzaam gekapt hout uit de gebieden van Staatsbosbeheer. Het benodigde water wordt opgepompt met een handpomp, energie komt uit zonnepanelen en de houtkachel kan je gebruiken om te koken of voor een warme douche. Door het gebruik van karton hebben de Cabiners geen fundering nodig. Dit maakt ze gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen. Vooral het laatste is belangrijk voor de natuur. Doordat de Cabins slechts enkele jaren op dezelfde plek blijven staan, krijgt de natuur de kans zich te herstellen.

Crowdfundingcampagne

Sinds 2017 staat een Cabiner in Drenthe midden een van de mooiste natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Om meerdaagse tochten te kunnen realiseren in het prachtige natuurgebied is er een crowdfundingscampagne gestart. Het streven: het plaatsen van drie nieuwe Cabiners in Drenthe. Deze zullen komen te liggen in de bossen van naastliggende gemeenten Aa en Hunze. Zo wordt het mogelijk gemaakt om de prachtige omgeving te verkennen waneer je van Cabiner naar Cabiner gaat.

cabiner natuur nederland MAN MAN 03

Dus als jij je steentje wilt bijdragen aan deze toffe crowdfundingcampagne, ga dan naar de website van Crowdaboutnow voor meer info. Denk jij een idee te hebben met enorm veel potentie? Met deze 4 stappen kom jij tot een succesvol Kickstarterproject.