The Founder

We hebben allemaal al wel eens een dikke Big Mac naar binnen geduwd bij de McDonald’s. Maar heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe de McDonald’s is uitgegroeid tot de keten die het vandaag de dag is? De film The Founder vertelt het verhaal over hoe deze fastfoodketen wereldbekend is geworden, het verhaal van Ray Kroc. Hij was een ‘gewone’ verkoper die het (toen nog) innovatieve fast food eetcafé van de broeders McDonald’s ontdekte en het tot de grootste fastfoodketen van de wereld maakte. Hij had hier slechts wat ambitie, doorzettingsvermogen en meedogenloosheid voor nodig.

Abstract: The Art of Design

Abstract: The Art of Design is een Netflix Originals documentaireserie die bestaat uit 8 afleveringen van zo’n 50 minuten. Een blik op de kunst en wetenschap van design, met geweldige ontwerpers uit alle disciplines. Elke aflevering worden er nieuwe designers uitgelicht, van Tinker Hatfield achter Nike tot Ralph Gilles achter Fiat Chrystler.

Jobs

Als je zelf niet constant met je iPhone in je hand loopt, dan ken je gegarandeerd wel een ander die dat wel doet. Ook Steve Jobs, de founder van Apple, zal geen onbekende voor ons zijn. De film Jobs gaat over het leven van één van de bekendste en grootste Amerikaanse ondernemers uit de geschiedenis. Zo maken we kennis met de hoogte- en dieptepunten in zijn leven en krijgen we een duidelijk beeld van zijn karakter, zijn gaves, zijn fouten maar voornamelijk van zijn successen.

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street is een film die eigenlijk niet in dit lijstje thuis mag horen, maar zo gruwelijk is dat wij hem er toch bij hebben gezet. Wil je op een super onverantwoorde, maar succesvolle manier je business op zetten? Dan is The Wolf of Wallstreet een manier. We moedigen deze methode niet aan, maar mocht je er wel voor gaan: keep us posted. 

 

Niet genoeg inspiratie? Netflix helps you out: documentaires over keiharde business in de financiële wereld.