Brunch

Wanneer we denken aan dingen die we kunnen doen met onze maten, is brunchen misschien wel het laatste waar we aan denken. Toch zonde, want een brunch is kwalitatief goed en dé perfecte start voor een ontspannen dag. Een brunch is, zoals de naam al zegt, een combinatie van ontbijt en lunch en neemt vaak wel enige tijd in beslag. Veel restaurants hebben inmiddels een brunchkaart geïntroduceerd waarbij er een mengeling van ingrediënten op staat. Daarnaast heb je natuurlijk ook gewoon de mogelijkheid om gelijk aan een sappig stuk vlees of vers visje te beginnen. Alles kan, niks moet en dat is precies wat een brunch ideaal maakt.

Wyers

Wyers bar en restaurant is aan de Nieuwendijk in Amsterdam te vinden en is door haar centrale ligging prima te bereiken – ook middels het openbaar vervoer. Dit restaurant combineert Amerikaanse gerechten met Nederlandse nuchterheid en verse producten, wat naar onze mening, de ideale combinatie is voor een goede brunch. Ook het restaurant zelf heeft een mannelijke uitstraling. Het restaurant combineert messing met leer en marmer, waardoor het design zich niet door tijd laat definiëren.

Gerechten
Misschien in eerste instantie een gekke combinatie, maar zeker een aanrader is de Chicken & Waffle. Dit gerecht combineert krokante kip op een wafel met boter, ahornsiroop en hete saus. Dit gerecht is dé combinatie voor als je niet kan kiezen tussen zoet en hartig. Een andere aanrader is Koen’s Hot Dog. Dit is niet zomaar een hotdog die jij normaliter ergens bij een klein kraampje haalt. Met de jalapeño-cheddar, kimchi, bacon en  de overheerlijke crispy shallots chipotle mayonnaise is dit een Hot Dog die jij niet snel zal vergeten. Om de brunch echt mannelijk te maken, kan je de dag beginnen met een Bloody Mary. Een perfecte aftrap voor een dagje met je maten.

Mr Porter

Een brunch in hartje Amsterdam waar warme kleuren zoals bruin, goud en zwart worden gecombineerd met vloeiende lijnen en een open keuken. Een plek waar extravagantie samenkomt met een eclectische sfeer. De keuken van dit restaurant in de Spuistraat is gespecialiseerd in steaks en die zijn dan ook van hoog niveau.

Gerechten
Je kan gaan voor een ‘normale’ lunch, maar wij raden je aan om gewoon direct te gaan voor een lekker sappige steak. Wederom de reden waarom wij van een goede brunch houden. Naast de normale lunchkaart serveert Mr. Porter elke zondag van 12:30 tot 16:00 verschillende klassieke Sunday Roast gerechten. Deze Sunday Roast is dé ultieme brunch voor mannen. Dus heren: roep je maten bijeen en ga met z’n allen een lekker dagje tegemoet. Naast de Sunday Roast kunnen vegetariërs en visliefhebbers ook goed terecht bij dit restaurant. Een absolute aanrader is de 21 dagen gerijpte Sirloin steak uit Schotland. Combineer deze met één van de vele bijgerechten and you got yourself a perfect brunch. 

The Butcher

The Butcher is meer dan alleen een stijlvol restaurant. Het is een plek waar mensen samenkomen, voor koffie, een vergadering of gewoon voor een goede brunch met killer burgers. De restaurants van The Butcher zijn over de hele wereld terug te vinden. Waar in Amsterdam al meerdere vestigingen te vinden zijn, kan je ook in Berlijn of Ibiza terecht bij dit restaurant voor een goede burger.

Gerechten
Absolute aanraders zijn The Butcher with Cheese of de Truffle Burger. Welke man wilt zijn zonnige middag nou niet aftrappen met een juicy burger en een verfrissend biertje? Maar, daar blijft het niet bij. The Butcher is meer dan enkel een restaurant. Zijn jullie uitgegeten? Ga een ping pong duel aan met één van je maten en maak die sunday brunchday helemaal compleet. 

Elke maand openen meerdere zaken hun deuren. Ook Amsterdam is in de afgelopen maanden weer een aantal hotspots rijker geworden. Dit zijn nieuwe hotspots in Amsterdam om in mei te ontdekken.