Allegra Duval is de grootste fan van Britney Spears

Al voor langere tijd wordt Allegra DuVal vergeleken met Britney Spears. Al toen ze kind was, was ze al een groot liefhebber van haar. “Toen het nummer ‘Baby one more time’ uitkwam, was ik gelijk fan. Door sommige vrienden word ik ook Britney genoemd.” Op den duur besloot ze dit te omarmen. Nadat ze het lookalike zijn geaccepteerd had, besloot ze hier een business van te maken, en besloot ze al haar danspasjes en grootste hits uit haar hoofd te leren. Nu treedt ze door middel van lipsynchronisatie op als Britney Spears lookalike, en verdient ze hier zo’n £ 2.300 per avond mee. “Met regelmaat staat ik op festivals of in nachtclubs.”

 

Hard werken

£ 2.300 per avond klinkt als een stevig bedrag, maar het kost volgens Allegra meer moeite dan je zou denken. “Ik moet mijn haar en kostuums voorbereiden. Daarnaast ben ik veel bezig met mijn nagels, spray-tans, en het uit mijn hoofd leren van choreografieën.”

Voor die choreografieën is zij dan ook dagelijks bezig, zo’n uur per dag. Dansen is echter al van jongs af aan al een grote hobby. Al vanaf haar derde was zij bezig met ballet en andere dansstijlen. Ze noemt het zelf dan ook haar passie, en hoopt dit de rest van haar leven te kunnen doen. Voor haar werk moet ze vaak reizen, en dat is volgens haar zwaar. “Soms moet ik 17 uur reizen voor een optreden van 15 minuten.” Gemiddeld doet ze twee optredens per maand, waarvan het grootste deel in Californië is.

Bijverdiensten

Volgens Allegra is het optreden haar hoofdinkomen. Wat ze daarnaast nog doet om bij te verdienen? Ja, ook dat heeft met Britney Spears te maken. Ze runt een aantal sociale media kanalen waarop ze content van Britney Spears betaald deelt. Ook doet ze allerlei merksamenwerkingen en is ze actief op TikTok. Wat er zou gebeuren als de lookalike van Britney Spears haar idool eindelijk ontmoet? “Ik denk dat ik zou sterven” zegt ze zelf.