De carrière van de sterke Ajax-spits

Brian Ebenezer Adjei Brobbey (21) is een Nederlandse voetballer die momenteel als aanvaller voor AFC Ajax speelt. In 2010 kwam Brian Brobbey als jong talent in de jeugdopleiding van Ajax terecht, daar liet hij al gauw zien dat hij met kop en schouders boven de andere speler uitsteekt, ‘letterlijk’. In het seizoen 2018/2019 debuteerde Brobbey in het betaald voetbal voor Jong Ajax. Ook bij Jong Ajax wist hij zijn kwaliteiten als spits te bewijzen, waarna Brobbey in 2020 zijn debuut mocht maken voor het eerste elftal van de Amsterdammers. Bij Ajax is de spits erg geliefd en staat hij wegens zijn fysieke kracht ook wel bekend onder zijn bijnaam: ‘Brobbeast’.

Echter is niet iedereen is gecharmeerd van de aanvaller. Zo noemde Johan Derksen Brian een ”een blind paard” en vindt Marco van Basten dat Brobbey en beperkte techniek heeft als spits van Ajax. Toch is Brobbey momenteel een van de best betaalde Ajax spelers en heeft dan ook genoeg geld om flink te investeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brian Brobbey (@brianbrobbeyy)

Brian Brobbey investeert zijn geld in bijzondere zaken

Het geld dat de jonge Ajax aanvaller verdient investeert hij in zaken die je niet snel ziet bij voetballers. Zo heeft Brobbey een apotheek en een huisartsenpraktijk gekocht. Ja, echt waar. In Breda bezit hij zelfs twee panden waar een huisartsen praktijk is gevestigd. De 21-jarige rechtspoot kocht in het Rotterdamse Hoogvliet een grote kantoorvilla en in Vlaardingen een zeer grote winkelruimte.  Deze winkelruimte kocht de voetballer voor een bedrag van 915.000 euro, bij een vraagprijs van 1.045.000 euro. Hij is dus niet alleen goed in scoren, maar ook in onderhandelen. Dit winkelpand heeft Brian aan de Etos verhuurd voor 85.000 euro per jaar en het contract loopt nog tot 2027. De winkel heeft een totale oppervlakte van 442 m2, verdeeld in een kelder en winkelruimte. In totaal heeft de voetballer zo’n 3.7 miljoen euro geïnvesteerd in dergelijke panden. Ontzettend veel geld natuurlijk, maar het lijkt goed uit te pakken voor de spits.