De snelste SUV ter wereld

Terwijl de gemiddelde SUV je amper 40.000 euro gaat kosten, wil Brabus graag het tienvoudige hebben voor hun Brabus 900 Rocket Edition. Daar is een goede reden voor, de wagen is namelijk supersnel, oogt lekker agressief en heeft 900 pk aan boord. Niemand die je dan nog op het volgende persoonsfeest gaat uitlachen. Om het nog net iets leuker te maken: de jongste Brabus beschikt niet over een 4.0 liter V* motor die we ook nog kennen van de Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé. De Duitsers hebben flink geboord in de achtcillinder en de inhoud verhoogd tot 4.4 liter.

 

Het fanatiek uitboren door de Duitsers heeft zo gevolgen, net als andere aanpassingen aan bijvoorbeeld de krukas. Zo perst de Brabus telg er doodleuk 900 pk uit en kun je dankzij het koppel van 1.250 Nm bij elke zware aanhanger of caravan voortslepen. Daar moeten we wel bij aantekenen dat Brabus niet het volledige koppel vrijgeeft, dit is namelijk begrensd tot 1050 Nm.

 

De Brabus 900 Rocket Edition heeft een topsnelheid 330 km/u

Met bovenstaande specificaties is het direct duidelijk dat Brabus wil laten zien wie de baas is als het gaat om snelle SUV’s. Zo blijkt de Bentley Bentayga Speed niet langer het snelheidsmonster te zijn, maar is die plaats nu gereserveerd voor de Duitse mastodont. Ondanks het behoorlijke formaat van de wagen is zelfs het accelereren een leuke activiteit. In 3.2 seconden tikt je kilometerteller een snelheid van 100 km/u aan en de snelheidsbegrenzer ontwaakt pas als je de 330 km/u bereikt. Dit maakt het de snelste straatlegale SUV ter wereld.

snelste SUV ter wereld

Die technische specificaties zijn leuk, maar voor het bedrag van bijna vier ton krijg je een wagen die ook op andere punten indrukwekkend is. Zo heeft Brabus de wagen voorzien van een ander uitlaatsysteem en krijgt de kofferbak een fijne spoiler. Het gebruik van carbon, onder andere bij de wielkasten levert ook aardig wat snelheidswinst op door de verbeterde aerodynamica. De opvallende 24-inch Brabus-wielen zijn tevens voorzien van een flinke hoeveelheid carbon. Je zou denken dat al die aanpassingen ten koste gaan van de wegligging en de rijervaring, maar niets is minder waar. De SUV heeft instelbare dempers gekregen zodat je de wagen 2.5 centimeter kan laten zakken. Kortom, het zwaartepunt ligt dan lager en de wegligging verbetert. Slimme jongens.

Een heel exclusieve auto van Brabus

Mocht het bovenstaande klinken als jouw droomwagen, maak dan even snelheid. Brabus wil de wagen namelijk een beetje exclusief houden en produceert daarom slechts 25 exemplaren. Mocht je wel tot de geluksvogels behoren, dan kan je ook gelijk genieten van het spectaculaire interieur. Zo heeft de Brabus 900 Rocket Edition tal van rode accenten en zien we ook aan de binnenkant wederom voldoende koolstofvezel. Standaard krijg je een uitvoering met leer en alcantara, maar mocht dat niet je ding zijn, dan kan je onder het genot van een kop koffie aan Brabus gaan uitleggen wat je dan wel wil hebben.

Zie hieronder meer foto’s van de Brabus 900 Rocket Edition:

Brabus 900 Rocket Edition SUV

interieur Brabus wagen