Laat het aan Brabus om de overtreffende trap te bedenken

Als je niet helemaal zeker bent over ’t karakter en de uitstraling van je G63, dan kun je rustig bij Brabus aankloppen. De Duitse tuner met een voorliefde voor auto’s van de Daimler groep weet altijd goed overweg te gaan met Mercedessen. Het is dan ook niet geheel verrassend dat ze de G-klasse een forse spuit vol groeihormonen hebben gegeven. Brabus zou Brabus niet zijn zonder een maatje meer.

mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN

De Brabus 700 Widestar kenmerkt zich dus in eerste instantie door de gigantische wielkast-verbreders. Nu is de G-klasse van zichzelf al aardig imposant, maar dit model is daadwerkelijk een bullebak. Het zijn overigens niet alleen de wielkasten die een stuk breder zijn geworden. Brabus heeft ervoor gekozen om de gehele body, voorbumper, wielkasten, sideskirts en achterbumper te onderwerpen aan een groeiprogramma. Deze aanpassingen worden versterkt door grote ventilatieroosters achter de voorwielen en diverse accenten in de bumpers.

mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN

De 700 Widestar dankt z’n naam aan de hoeveelheid paarden

Het is natuurlijk niet echt logisch om zomaar een nummer toe te kennen aan je auto. Logischerwijs komt de ‘700’ in de typenaam dan ook voort uit het aantal pk’s dat de V8 eruit weet te persen: 700 stuks. Combineer dit met 950Nm aan koppel en dit bakbeest gaat binnen 4,3 seconden van 0 naar 100km/u. Een gigantische sprint voor een auto van dit formaat en gewicht.

mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN

Uiteraard is niet alleen het exterieur onder handen genomen. Ook het interieur is volledig naar Brabus-smaak aangepast. Zo zien we een ander stuur, diverse details die je eraan herinneren dat het geen gewone G-klasse betreft (mocht je dat vergeten) en een lederen afwerking waar menig liefhebber van smult. Kortom, deze Brabys 700 Widestar is écht next-level.

mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN 5 mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN 6 mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN 7 mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN 8 mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN 9 mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN 10 mercedes-benz g-klasse brabus 700 widestar MAN MAN 11