Waar gaat Boy Swallows Universe over?

Het verhaal van Boy Swallows Universe is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Australische schrijver Trent Dalton, welke op zijn beurt weer (losjes) gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen. Zijn boek was een internationale hit en Netflix kon het (gelukkig) niet laten om deze kans met beide handen te grijpen.

De serie draait om een jongetje genaamd Eli Bell (gespeeld door Felix Cameron). Hij is woonachtig in het Brisbane van de jaren 80 en heeft het niet makkelijk in het leven. Zo heeft hij te maken met een doofstomme broer, een herstellende verslaafde moeder, een stiefvader die een dealer is, een criminele babysitter, en dat terwijl hij zelf nog kampt met de pijn van het verlies van zijn vader. Eli wil simpelweg zijn hart volgen en een goed persoon worden, maar krijgt keer op keer te maken met tegenslagen.

In de YouTube-video hieronder kan je de trailer van Boy Swallows Universe zien:

 

Reacties over de nieuwe miniserie op Netflix

Allereerst namen we een kijkje op de bekendste sites voor serie- en filmrecensies. IMDb is laaiend enthousiast over deze serie en beoordeelt Boy Swallows Universe met en 8.2 / 10 sterren. Ook de scores op Rotten Tomatoes zijn indrukwekkend. De miniserie krijgt een 89% op de Tomatometer en een 90% Audience Score.

Verder doken we X (voorheen Twitter) op om te kijken naar de reacties van de normale kijker. Niet alleen zijn kijkers fan van de serie, maar geven ze veel credits aan Felix Cameron. De 14-jarige acteur heeft de harten van de kijkers gestolen. Hieronder selecteerden wij een aantal Tweets over de serie:

In totaal bestaat de Netflix-serie uit zeven afleveringen, die allen nu te zien zijn.