Headerphoto by: J.A. Riera

De bosbrand

Gister middag woede er een stevige bosbrand in de buurt van het plaatsje Sant Antonio aan de zuidkust van het eiland Ibiza. De brand is inmiddels onder controle maar er waren wel drie blusvliegtuigen, twee helikopters, 24 brandweermannen en twee bradweerwagens nodig om de brand te blussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Onder de omstanders doen geruchten de ronde over een pyromaan die de brand zou hebben aangestoken maar hier zijn voor alsnog geen bewijzen voor. Het is niet de eerste bosbrand die een vakantie-oord teistert deze zomer. Aan de Franse rivièra woeden al enige tijd stevige bosbranden.

bosbrand Ibiza MAN MAN bosbrand Ibiza MAN MAN bosbrand Ibiza MAN MAN bosbrand Ibiza MAN MAN bosbrand Ibiza MAN MAN
Photo’s by: J.A. Riera

De Evacuatie

De omwonenenden en de toeristen die in de buurt van de brand resideerden zijn uit voorzorg geëvacueerd door angst voor uitbreiding van de brand. De badgasten op het populaire strand in de buurt van de brand leken zich geen zorgen te maken en gingen door met hun activiteiten. Een Haagse vakantieganger filmt het tafereel en stuurt de beelden naar Omroep West. De video vind je hieronder.

 

De autoriteiten zijn op dit moment druk bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Toeristen hoeven zich geen zorgen te maken. Eerder deze maand brande er ook een miljoenenjacht af voor de kust van Saint-Tropez.