Mislukte pogingen

Spreken in het openbaar? Liever niet, zal je nu waarschijnlijk denken. Buffett dacht hetzelfde en wilde zijn angst overwinnen. De eerste poging verliep niet zoals verwacht. Hij was zo bang om voor een groep te moeten staan, dat hij wegliep van de cursus. Uiteindelijk is het met hem ook meer dan goed gekomen, dus ook voor jou is er genoeg hoop voor de toekomst.

public speaking man man

Inspirational influencers

Vroeger was het aanleren van public speaking een stuk lastiger, inmiddels ligt de wereld aan je voeten. Door middel van inspirerende TED Talks, kanalen als YouTube en andere social media zijn de beste sprekers non-stop te volgen. Neem als voorbeeld Steve Jobs, die bekend staat om zijn presentaties, waarbij hij keer op keer met weinig moeite een enorm publiek omver blaast. Visualisaties, humor en vernieuwing zijn hierbij de drie kernwoorden. Visualisaties om de boodschap toegankelijk te maken, humor om mensen hun aandacht vast te houden en vernieuwing om ze te blijven verrassen.

Boost je carrière

Spreken in het openbaar zorgt voor binding tussen jou en je luisteraar. Het wekt empathie en enthousiasme op, maakt het delen van kennis en inzichten mogelijk en zorgt voor het verder verspreiden van een gedeelde passie, aldus Chris Anderson, oprichter van TED Talks. Al met al geeft deze skill je carrière een enorme boost. Onthoud: je bent zo waardevol als je eigen overtuiging.