Bondage voor beginners

Steeds meer mensen onderzoeken tegenwoordig de kinky kant in bed, en terecht. Mensen hebben nu eenmaal hun eigen voorkeuren en wat voor de een al spannend genoeg is, kan voor de ander juist dodelijk saai zijn. Uiteindelijk gaat het als het op de daad aankomt om een belangrijk gegeven: de ultieme bevrediging. Het is geen verrassing dat sommigen van het bondagespel houden en er ook echt van genieten. Vertrouw je elkaar volledig en ben je open minded genoeg, dan kan de wereld van bondage wellicht iets voor jullie zijn.

 

Wat is bondage?

Voor de goede orde: hoe zeer bondage of BDSM ook een kinky afwisseling kan vormen, het is zeker geen spel met enkel zweepjes, touwen en knevels. Strikt genomen is bondage een situatie (of liever gezegd spel) waarbij de spanning tussen jou en je partner wordt opgewekt door middel van dominantie en alle handelingen die daarbij horen. Heb je altijd al de fantasie gehad om gedomineerd te worden door je partner, dan is dit echt wel jouw ding. Kortom, ja het heeft raakvlakken met zaken als discipline, dominantie, onderwerping, sadisme en masochisme.

1. Communicatie is key

Communicatie is belangrijk als het over je ervaringen in bed en bij bondage is dat nog belangrijker. Er is nu eenmaal sprake van een spel is waarbij de balans juist neerkomt op vertrouwen. Kortom, sta je er beiden voor open: ga er dan voor. Is dat niet het geval of doet de ander mee om jou een plezier te doen, begin er dan niet aan. De daad moet immers voor beiden bevredigend zijn en het is zeker niet zo dat de ander het enkel moet ondergaan. Met andere woorden, zorg voor voldoende vertrouwen.

bondage beginners

2. Het stop-woord

Nog belangrijker dan de communicatie uit het eerste punt: het stop-woord. Dat is zo ongeveer heilig. Maakt de ander duidelijk dat het te ver gaat, respecteer dat en ga niet denken dat een ‘nee’ een ja is. Nee is nee en dat betekent gewoon stoppen. Nogmaals, we zijn niet allemaal even pittig aangelegd en respect tonen zorgt vaak voor meer vertrouwen.

3. Een goed begin is het halve werk

Hoe ervaren je ook bent, dat wil niet zeggen dat je er vol in moet vliegen. Heeft je partner nog nooit iets aan bondage gedaan, dan zal dit een eventuele afkeer alleen maar vergroten. Kortom, probeer de introductie van je freaky side een beetje in te kleden door het gebruik van verschillende standjes of een rollenspel. Grote kans dat je partner dat veel meer zal waarderen.

4. Controle over jezelf

Nog belangrijker dan het bovenstaande is je vermogen om een orgasme uit te kunnen stellen. Hoe langer je het volhoudt, hoe meer plezier je zult hebben. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn manieren om je orgasme onder controle te houden, zoals sprays en oefeningen.

5. Houd het simpel

Eenvoud is vaak de snelste weg naar succes. Die trukendoos kun je dus beter even dicht laten en vaak zijn handboeien of een blinddoek al voldoende, vooral bij bondage voor beginners. Het is een gezamenlijke ervaring en naar mate je merkt dat je partner het waardeert kun je het gaan opschalen.