Een onaangename verrassing

De Belg Marijn Janssens parkeerde zijn auto in een blauwe zone in het centrum van Diksmuide. Hij had keurig volgens de regels zijn parkeerschijf op het juiste tijdstip op het dashboard gelegd. Deze gebruikte hij al jarenlang zonder daar ooit enige problemen mee te hebben gehad. Toen hij na een uur bij zijn wagen terugkwam, zag hij tot zijn grote verbazing een briefje onder de ruitenwisser wapperen. Hij had een bon van 25 euro gekregen omdat zijn parkeerschijf niet in orde was. Hij zou namelijk gebruik hebben gemaakt van het oude type parkeerschijf, en dat is kennelijk verboden.

 

Ouderwetse parkeerschijf

Uit totale verbazing plaatste Janssens het verhaal op Facebook om met andere gedupeerden in contact te komen. Dit leverde al snel een antwoord op voor de Belg. Blijkbaar tellen moderne parkeerkaarten per halfuur in plaats van per kwartier zoals die van Janssens. Hij vindt de boete erg overdreven en geeft aan dat het niet om een bewuste overtreding gaat. Inmiddels heeft Marijn een nieuwe parkeerschijf aangeschaft die wél aan de eisen voldoet. Door zijn verhaal te delen in de media probeert hij anderen ervoor te behoeden dat zij tegen hetzelfde probleem aanlopen als hij. “Ik wil iedereen op het hart drukken om zijn of haar parkeerkaart te controleren”, zegt hij.

Geen compensatie

Marijn Janssens kreeg reactie van de burgemeester van Diksmuide. Zij gaf aan dat de parkeerkaart sinds 2003 verplicht is in blauwe zones en dat iedereen zich daar uiteraard aan dient te houden. Ze gaf Janssens het advies om het parkeerbedrijf te mailen, wanneer hij het niet eens is met de boete van 25 euro. Hiermee strand de strijd van Janssens min of meer om zijn geld terug te krijgen. Aan een compensatie hoeft hij dus niet te denken. Het geldbedrag heeft hem wel een goede les geleerd. Wanneer hij tegenwoordig zijn Mercedes in een blauwe zone zet, denkt hij meteen terug aan deze gebeurtenis. Let dus goed op welke parkeerkaart je hebt. Wanneer deze niet meer aan de regels voldoet is het dus zaak om zo snel mogelijk een moderne aan te schaffen. Dit gaat ons niet overkomen mannen!