1. De man en het hout – Lars Mytting

Ga je de bush in deze zomer en wil je voorbereid op weg? Dan is De man en het hout onmisbaar in je rugzak. De man en het hout van Lars Mytting is een handleiding over het kappen en aansteken van alle soorten hout. Zo maakt het niet meer uit waar je een vuurtje wil maken, want alles staat er in. Een echt boek voor mannen.

De Man en het hout Man Man

De man en het hout

Lars Mytting €15 Shop nu

2. As in de tas – Jelle Brandt Corstius

As in de Tas gaat over hoe Jelle Brandt Corstius afscheid neemt van zijn vader door een fietstocht te maken naar de middelandse zee om daar zijn as uit te strooien. Het boek beschrijft alle momenten die Jelle onderweg heeft meegemaakt en schetst een goed beeld van de relatie tussen de twee. Dit persoonlijke verhaal is zeker het lezen waard.

As in Tas

As in tas

Jelle Brandt Corstius €13 Shop nu

3. Ik reis alleen – Samuel Bjørk

Ik reis alleen gaat over Holger Munch en zijn collega Mia Krüger die in een weiland het lichaam van een meisje vinden dat is opgeknoopt aan een boom. Het boek gaat over het onderzoek naar de moorden maar ook over hoe Holger zijn depressieve collega op de been houdt. Ik reis alleen is een spannende thriller die heerlijk weg leest. Ook deze mag je niet missen.

Schermopname (129)

Ik reis alleen

Samuel Bjork €10 Shop nu

4. Judas – Astrid Holleeder

Judas geeft een beeld van de relatie tussen Astrid Holeeder en haar criminele broer Willem Holleeder tussen 2012 en nu. Het boek gaat over hoe Astrid haar broers vertrouwenspersoon was en dat ze daardoor dicht in de buurt kon komen bij haar broer. Dit met als doel om haar broer uiteindelijk levenslang te laten krijgen. Judas gaat over de gespannen situatie in de familie Holleeder en over Astrid Holleeder’s werk als advocate. Al met al een super interessante autobiografie die je niet mag missen deze zomer.

Judas

Judas

Astrid Holleeder €23 Shop nu

5. Mijn verhaal – Johan Cruijff

Johan Cruijff was misschien wel de grootste voetballer die Nederland ooit gekend heeft. Het is dan ook niet voor niks dat men zijn naam over de hele wereld kent. In dit boek vertelt Johan Cruijff zijn eigen verhaal, over voetbal maar ook over de andere dingen die hem bezig hielden. Als Nederlandse man mag je deze autobiografie zeker niet missen.

Mijn verhaal

Mijn verhaal

Johan Cruijff €14 Shop nu

6. Born to Run – Bruce Springsteen

Bruce Springsteen heeft de afgelopen jaren heel hard gewerkt aan zijn autobiografie en het resultaat mag er zijn. De diepte van zijn songteksten is ook in Born to Run terug te zien. Dit meeslepende verhaal is er absoluut één voor aan het zwembad.

Bruce Springsteen

Born to Run

Bruce Springsteen €25 Shop nu

7. Inferno – Dan Brown

Hoogleraar Robert Langdon wordt wakker in een ziekenhuis in Florence maar hij weet niet hoe hij daar is gekomen. Robert slaat op de vlucht met behulp van Sienna Brooks en komt erachter dat hij in het bezit is van een aantal geheime codes. Hun vlucht wordt één groot avontuur. Inferno is zeker one to read voor op vakantie.

Inferno

Inferno

Dan Brown €10 Shop nu

8. The Circle – Dave Eggers

Als Mae Holland wordt aangenomen bij de Circle, het grootste sociale netwerk ter wereld (fictief), kan haar geluk niet op. Echter, als ze langer op de campus verblijft merkt ze dat niet alles zo rooskleuris is als het lijkt. Het is een boek dat perfect leesvoer is voor de discussie rondom privacy. Super interessant om te lezen dus.

The Circle

The Circle

Dave Eggers €8 Shop nu

9. Het eiland – John Grisham

Bij een roof uit de Universiteit van Princeton worden een aantal manuscripten gestolen. De FBI zit er bovenop maar toch wordt het traceren van de manuscripten bijna onmogelijk. De waarde blijkt meer dan tietallen miljoenen te zijn. Het eiland is een spannend boek en perfect voor die regenachtige dag op vakantie.

Schermopname (137)

Het eiland

John Grisham €20 Shop nu

10. Koorts – Deon Meyer

Willem Storm en zijn zoon zijn twee van de weinig overlevenden van een wereldwijd virus dat alles heeft verwoest. Ze willen hun leven weer opbouwen maar worden geterroriseerd door een groep raddraaiers die een vrouw gevangen houden. Het wordt een gevecht op leven en dood. Absoluut een aanrader voor iedere man.

De Koorts

Koorts

Deon Meyer €23 Shop nu

Met deze tien boeken zul je je zeker niet vervelen deze zomer. Ben je de hele zomer aan het werk en wil je erachter komen hoe je zo snel mogelijk rijk kan worden? Lees dan deze 5 boeken.