Je dwaalt regelmatig af tijdens een gesprek, je onthoudt totaal niet wat je leest of je kan niet in slaap komen omdat je te veel nadenkt. Vele mensen hebben hier last van. Je waait met de wind mee omdat je geen grip op je gedachtes hebt. Dit zorgt ervoor dat alles meer tijd kost en de kans op een burn-out vergroot. Maar ook voor stress en overbelaste gedachtes komen om de hoek kijken. Volgens bestseller auteur ‘Mark Tigchelaar’ is dit een gebrek aan focus. In het boek Focus AAN/UIT legt hij dan ook uit hoe je dit kan aanpassen. Dit alles is gedaan aan de hand van wetenschappelijk onderzoek.

boek lezen focus concentratie

Het boek Focus AAN/UIT

Vanwege een gebrek aan focus hebben we vaak niet door wat wij aan het doen zijn. Hierdoor vergroot je de kans op stress en een burn-out. Je blijft wakker liggen van de taken die je niet afgerond hebt en je kan maar geen focus vinden om dit af te maken. Als er wordt gekeken naar stress, zegt men vaak dat je te veel doet en een week vrij je gaat helpen. Alleen wordt er nooit naar het focus-level van een persoon gekeken. Dit zou zo maar eens de missende schakel kunnen zijn bij het voorkomen van stress.

Wanneer jij pauze hebt, wat doe je dan? Even babbelen met je collega’s terwijl je voornamelijk op je telefoon zit. Op je telefoon zitten is geen pauze, hoe graag je dit ook wilt geloven. Voor je hersenen voelt dit namelijk hetzelfde als doorwerken. Mensen zijn vermoeider na een dag werken dan voorheen. Dit komt doordat je tientallen berichten krijgt per dag, maar ook constant online zit en je hersenen constant dingen aan het verwerken zijn.

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek heeft Mark Tigchelaar het boek Focus AAN/UIT geschreven. Met behulp van voorbeelden uit de praktijk en praktische tools laat hij zien hoe jouw brein werkt. Hiermee kan jij vervolgens meer rust, overzicht en controle creëren. Je gaat leren welke vier concentratietechnieken er zijn en hoe jij deze toe kan passen. Niks zweverigs, maar puur praktisch geschreven. Een boek dat makkelijk weg leest en ook nog eens je kennis vergroot. Een aanrader voor iedereen die meer uit zijn dag wil halen!

Focus AAN/UIT MAN MAN

Focus AAN/UIT

bol.com €20 Shop nu

 

Mark Tigchelaar is afgestudeerd aan neuropsychologie en heeft al twee bestsellers geschreven. Daarnaast verschijnt hij regelmatig bij Ted Talks en ondersteunt hij topsporters en ondernemers, om het meeste uit hun carriere te halen. Het boek is verkrijgbaar bij bol.com.