Bodyguard, een groot succes

Bodyguard was een van de best bekeken nieuwe Netflix series van 2018, en wij snappen waarom. Onder andere de zenuwslopende verhaallijn en de charismatische acteur (Richard Madden) maakten de serie tot een groot succes. Al het enthousiasme van de fans zorgde voor een schreeuw om Bodyguard seizoen 2. Al lange tijd wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een vervolg van de serie, maar de knoop is nog steeds niet doorgehakt. De hoofdrolspelers, inclusief Richard Madden, hebben meerdere malen om de tafel gezeten, maar voorlopg dus zonder succes.

bodyguard seizoen 2 MAN MAN

Zit Bodyguard seizoen 2 er nog in?

Hoewel de serie door HBO was bedoeld als mini-serie, is er dus een grote vraag naar een Bodyguard seizoen 2. De schrijver had zich dan ook van tevoren niet ingesteld op een mogelijk vervolg. Eén ding is echter zeker: Richard Madden hoopt zelf wel op een tweede seizoen van de hitserie. Hij weet wel dat er twijfels zijn over de toekomstige verhaallijn, maar hij hoopt op een geniale ingeving van de schrijver.

Nu heeft Madden zich nogmaals uitgelaten over Bodyguard seizoen 2:

We zijn nog steeds in gesprek. We kijken nu naar de logistiek voor een eventueel tweede seizoen. We hebben het eindpunt van die discussies nog niet bereikt” – Richard Madden

Als we de serie gaan vergelijken met andere knallers, dan valt er wel iets op. Het eerste seizoen van Bodyguard is al vanaf 24 oktober 2018 te zien, zo’n 6 maanden geleden dus. Nu is er dus nog steeds geen bevestiging van een tweede seizoen. Als je kijkt naar een serie als Mindhunter, welke in oktober 2017 op Netflix verscheen, dan is het een ander verhaal. Eind november 2017, nét een maand later, werd een tweede seizoen al bevestigd. En nu verschijnt Mindhunter seizoen 2 al bijna op Netflix. Hoewel dit wellicht geen eerlijke vergelijking is, kijkend naar de makers van de serie en het script, mogen de makers van Bodyguard mogen wel even vaart maken.