Hookie Co. BMW R100/7 ‘The Hammerhead’

Geïnspireerd op de geweldige vormen van de hamerhaai, is deze BMW R100/7 onder handen genomen door het bedrijf uit Dresden. Om de unieke vorm van deze haai te waarborgen was een oude BMW airhead vereist. Dit werd dus de BMW R100/7 – logischerwijs vanwege de vorm die de luchtkoeling aan de motor geeft, van bovenaf gezien.

Hookie Co. BMW R100/7 The Hammerhead MAN-MAN

Door z’n zwarte onderdelen en enkel mat-zilveren tank is deze motor enorm mannelijk. Het matte aspect draagt bij aan de ruwe eigenschappen van de motor en de essentiële vorm van de motor blijft behouden. Zo is er niets waarvan je denkt dat het overbodig is – het ruwe karakter wordt duidelijk door de grove banden, de zwarte onderdelen en de hoeveelheid blootliggende details. Veel aspecten zijn verborgen onder de brandstoftank om de essentie te benadrukken.

Hookie Co. BMW R100/7 The Hammerhead MAN-MAN

Het is een no-nonsense interpretatie van een ouder BMW model dat door z’n aanpassingen prima mee kan in het hedendaagse straatbeeld. De motor heeft een ruige look en dit matched volledig met de filosofie achter het design. Het overweldigende, krachtige karakter van de hamerhaai wordt meegenomen in ’t ontwerp van deze motor. Uiteraard is er een beetje verbeelding nodig, maar we snappen het. Deze BMW R100/7 is wat we willen zien in een custom. Niet teveel poespas, slechts details die het geheel veranderen.

Hookie Co. BMW R100:7 The Hammerhead MAN-MAN 7 Hookie Co. BMW R100:7 The Hammerhead MAN-MAN 6 Hookie Co. BMW R100:7 The Hammerhead MAN-MAN 5 Hookie Co. BMW R100:7 The Hammerhead MAN-MAN 3 Hookie Co. BMW R100:7 The Hammerhead MAN-MAN 2