Kleding kleuren bij een bleke huidskleur

Het samenstellen van de geschikte outfit wordt bepaald door een aantal criteria. Eén daarvan is kleur. Een outfit bestaat doorgaans uit verschillende kleuren die ten opzichte van elkaar niet vloeken, maar ook niet te gemaakt overkomen. De kleuren van de kleding die je draagt moeten niet alleen samen een mooi geheel vormen, even zo belangrijk is het dat de kleuren mooi aansluiten bij jouw huidskleur. Voor elke huidskleur zijn er weer andere kleuren die worden afgeraden of juist aangemoedigd. Voor de personen met een erg bleke huidskleur kan het vinden van de geschikte kledingkleuren nogal een obstakel vormen.

bleke huidskleur
Foto via: Instagram @wowa_valentino

Welke kleuren je wel moet dragen

Indien je zelf een bleke huidskleur hebt wordt het aangeraden om donkere tinten uit te kiezen voor je outfit. Dit betekent niet dat je enkel in het zwart gehuld moet gaan. Kleuren als grijs, bruin en marineblauw zijn eerder geschikt. Verder zijn luxe kleuren als bordeaux en smaragdgroen ook kleuren die je goed kan dragen als je kleur in je garderobe op wilt nemen. Baseer je outfit rondom deze kleuren, want ze hebben immers veel contrast met je huidskleur en zorgen ervoor dat je niet nog bleker lijkt. Ga indien je neutrale, lichtere kleuren wil dragen, voor kleuren als kaki of camel.

Welke kleuren je niet moet dragen

Er zijn een aantal kleuren die je beter kan vermijden in plaats van aan te schaffen. Dit zijn erg lichte kleuren. Door deze kleuren word jij immers nog bleker. Probeer dus geen kleding te dragen in pasteltinten of hele felle kleuren. Het contrast tussen licht en donker zoals bij grijze of marineblauwe kleding, wordt hierbij minder. Mocht je toch lichte kleuren zoals wit of lichtbeige willen dragen, verwerk deze kleuren dan in een outfit waar je ook donkere tinten in hebt verwerkt.

Wellicht heb jij geen moeite met het vinden van kleding die bij je huidskleur past, maar wel bij je leeftijd. Check dan de ultieme kledingvoorschriften om je te kleden naar je leeftijd.