Plot van Black Lotus 

In Black Lotus zien we Verhoeven als officier van de special forces, Matteo Donner. Het is een man met een tragisch verleden; nadat hij zijn beste vriend verloor tijdens een gezamenlijke missie is hij aan het rondzwerven over de wereld. Als hij weer in Amsterdam is belandt hij in een situaties gevuld met explosies, schietpartijen en achtervolgingen. Het personage van Verhoeven is namelijk gefocust op iets heel belangrijks: het redden van de ontvoerde dochter van zijn overleden vriend.

 

Cast en releasedatum

De film wordt geproduceerd door Dutch FilmWorks en zij hebben de trailer nu online gezet. Als regisseur is Todor Chapkanov ingehuurd. Hij was onder meer verantwoordelijk voor Viking Quest. Verder bestaat de cast uit namen als Rico Verhoeven, Frank Grillo (Kingdom, Hitman’s Wife’s Bodyguard, Copshop), Marie Dompnier (Black Box), Peter Franzen (Vikings), Rona-Lee Shimon (Fauda), Kevin Janssens (Revenge, Undercover, Twee Zomers), Magnus Samuelsson (The Last Kingdom), Simon Wan (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Peaky Blinders) en Roland Møller (Atomic Blonde, The Commuter, Papillon). De releasedatum van de film is op 10 april – vanaf dan is Black Lotus in de Nederlandse bioscopen te zien.

De trailer met Rico Verhoeven in de hoofdrol

In de trailer is te zien dat een groot gedeelte van de film zich afspeelt in Amsterdam. Op Instagram deelt Rico Verhoeven met de volgende caption: ‘Here it is! The trailer from Black Lotus. My first lead part in an action movie. World premiere in cinemas on April 10th this year. #blacklotus’ Check de trailer hieronder: