Investeren in de Bitcoin

Veel mensen kennen de digitale munt ondertussen al wel: de Bitcoin. Bij veel webshops en winkels kan je er nog niet mee betalen, maar daar zit een hele logische reden achter: de Bitcoin is anoniem. Dus wanneer je de Bitcoin koopt, verkoopt of ermee betaalt is er helemaal niets over jou als persoon bekend bij de andere partij.

Bij investeerder is het nog steeds een populaire munt. Want ja, hij stijgt nog steeds erg in waarde. Maar voordat de Bitcoin écht populair werd, wat was hij toen waard en wat had je er aan kunnen verdienen tot nu toe?

Bitcoin

Blockchain sinds 1998

Het eerste concept voor de blockchain bestaat al sinds 1998. Alleen de laatste paar jaar is het pas écht populair geworden onder de bevolking. Voor die tijd kenden veel mensen het nog niet. En de ‘techs’ die er toen wel al in hadden geïnvesteerd, zijn nu allemaal wnorm rijk geworden. We nemen je even mee naar het jaar 2010, want wanneer je toen had geïnvesteerd, had je zomaar de rijkste man ter wereld kunnen zijn op dit moment. In juli 2010 lag de waarde per Bitcoin namelijk op $0,07. Je zou momenteel 656.388 Bitcoins moeten hebben, wil je het vermogen van de rijkste Nederlander voorbij willen gaan.

Een rekensom van onze vrienden van Gewoonvoorhem laat zien hoeveel je moest investeren. Zij kwamen uit op een bedrag van 45.947 dollar, wilde je rijker zijn dan de rijkste Nederlander. Want afgelopen week tikte de waarde van één Bitcoin de 22.700 dollar aan. Een bizar bedrag zou je nu dus hebben als je geen auto had gekocht in 2010, maar had geïnvesteerd in de digitale munt.

bitcoin debit

Rijkste man in Nederland

Overigens zou je met die 656.388 Bitcoins uitkomen op het astronomische bedrag van 14.9 miljard dollar. Dat is 0,1 miljard meer dan Charlene de Carvalho-Heineken, de meeste vermogende vrouw van Nederland met een vermogen van 14.8 miljard dollar.