Waarom je absoluut moet registreren voor Binance als je met Crypto wil starten

Op Binance registreren is essentieel als je een gedegen basis wil leggen voor het handelen in Cryptocurrency. Het platform is een van de meest gestructureerde exchange-opties die er op dit moment tot onze beschikking zijn. Met een goede lay-out – die zowel voor beginners als voor experts overzichtelijk is – weet dit platform op deze korte tijd een grote hoeveelheid gebruikers binnen te halen. Het is niet voor niets dat wij een tijdje terug spraken over deze exchange als grootste ‘Unicorn’ van dit moment.

Bitfinex en Binance: de verschillen

Op dit moment zijn er in principe twee platformen die heel hard aan de weg timmeren wanneer ’t aankomt op Crypto-trading. Deze twee zijn Bitfinex en Binance. Nu kunnen we ons voorstellen dat je voor de een of de ander kiest – hier zitten alleen nogal wat addertjes onder ’t gras. Het is namelijk zo dat door de aanhoudende drukte en juist een stijging in nieuwe gebruikers, deze platformen steeds meer moeite hebben met draaiend blijven.

binance exchange platform registreren account MAN MAN bitfinex exchange platform MAN MAN

Bitfinex is niet langer toegankelijk voor ‘beginners’

Juist hierdoor wordt het moeilijker om nieuwe gebruikers aan te nemen, zou je denken. Daar komt het probleem om de hoek kijken. Bitfinex heeft dit probleem namelijk getackeld (denken ze), door strenge eisen te stellen aan de registratie van een nieuwe gebruiker. Er zijn een aantal aspecten waar je aan moet voldoen om te mogen registreren, deze zijn als volgt:

  • Bitfinex is een zogenaamd professional platform. Alleen mensen met een professionele houding en verstand van zaken kunnen uit de voeten. Ze adviseren zelf: ‘Als je nieuw bent in de wereld van Cryptocurrency, zoek dan een platform wat toegankelijker is en keer op een later moment terug naar ons’.
  • Nieuwe accounts zullen alleen in staat zijn om te traden of zelfs enige functie binnen het platform te gebruiken, bij een waarde van $10.000 of hoger.
  • Mocht je geverifieerd willen worden om daadwerkelijk als een volleerd prof aan de slag te gaan, dan gaat dit proces vanaf nu een periode van 6 tot 8 weken duren.
  • Bitfinex functioneert niet als ‘Wallet-service’. Mocht je een account aanmaken op dit platform, dan is het belangrijk dat je actief aan de slag gaat met je coins. Wanneer je dit niet doet, houdt Bitfinex het recht om je in de toekomst enkele inactivity fees in rekening te brengen.

Bitfinex is wat dat betreft echt een platform voor de doorgewinterde Wallstreet-goeroe’s en Whales die met duizenden of tienduizenden euro’s traden. De opties bij die platform zijn veel diepgaander dan bij Binance.

bitfinex regelgeving omtrent nieuwe accounts MAN MAN

Binance is zeer overzichtelijk

De bovenstaande aspecten zijn wat ons betreft niet echt ‘Crypto-vriendelijk’. Het is natuurlijk een verkapte manier om te laten merken dat ze de drukte, of toename van nieuwe gebruikers, zo goed mogelijk in de kiem willen smoren. Zo wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt voor ‘nieuwelingen’ in de markt om überhaupt op te starten. Een filtering die bij Binance dus niet wordt toegepast en juist daarom denken wij dat dit platform binnen zeer korte tijd de absolute nummer 1 zal zijn wat betreft exchanges. Het percentage gebruikers gaat gegarandeerd alleen maar groeien de aankomende tijd.

Binance is dus de beste optie wanneer je net instapt in de Cryptomarkt. Het platform is weliswaar niet zo diepgaand en ‘professioneel’ als Bitfinex. Toch vinden we ’t juist daarom een goede keuze. Het is overzichtelijk en praktisch alle stappen die je dient te ondernemen om goed van start te gaan worden duidelijk toegelicht. Mede door de ‘basale’ insteek (denk niet dat Binance kinderlijk eenvoudig is), is het eenvoudig om in te stappen.

Natuurlijk moet je jezelf wel een beetje inlezen en op de hoogte houden – zo raden we je aan om in ieder geval alle basisbegrippen onder de knie te hebben. Met die kennis op zak ben je prima in staat om te starten op Binance en een account aan te maken.

Registreren op Binance is heel eenvoudig

Het registreren van een nieuw account op Binance is heel eenvoudig. Via deze link kun je direct een account aanmaken en ben je met enkele gegevens direct eigenaar van een nieuw account. Tevens is het verstandig om de Google Authenticator app te downloaden. Deze zorgt ervoor dat je in kunt loggen met behulp van 2-stap-verificatie. Een extra beveiliging – je wil niet dat anderen aan je coins komen.

Drie verschillende verificaties-niveau’s

Traden op Binance vereist geen extra verificatie. Het platform hanteert drie verschillende niveau’s wat betreft je limitaties. Wanneer je de eerste verificatie doet, mag je tot maximaal 2 Bitcoins per 24 uur uit je portefeuille halen. Level 2 vereist een verificatie met fotografie van jezelf plus een identificatiedocument. Deze verificatie geeft je de mogelijkheid om tot 100 Bitcoins per 24 uur uit je portefeuille te halen. De derde en laatste categorie wat betreft verificatie belooft een nog hoger limiet. Tegen die tijd ben je waarschijnlijk op Bitfinex te vinden.

binance verschillende verificatielevels MAN MAN

Vergeet niet bij het begin te beginnen: koop Bitcoin(s)

Om te beginnen met traden moet je natuurlijk wel eerst Bitcoin(s) kopen. Zoals we eerder aangaven is het belangrijk om dit via een veilige weg te doen. Gebruik dus Litebit of Bitonic om eenvoudig en snel Bitcoin(s) aan te schaffen. Deze laat je dan direct naar je Binance-wallet verzenden. Meestal duurt dit ongeveer een uurtje (op werkdagen). Nadat je de Bitcoin(s) hebt ontvangen kun je beginnen met traden. Denk erom dat je jezelf inleest en een plan hebt wat je gaat uitvoeren. Het is geen spelletje, dus probeer het zo serieus mogelijk te benaderen.

We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen. Er wordt nog te vaak een Binance registratie gedaan zonder enige kennis van zaken. Iets wat wij absoluut niet aansporen, aangezien het om geld gaat. Vandaar een duidelijke richting, met een stappenplan en een aantal adviezen die voor jou interessant kunnen zijn. Lezen, informatie inwinnen en actie ondernemen, dat is de juiste volgorde.

Binance werkt hard aan de weg

Het platform werd eerder al door een aantal fora en websites benoemd als beste start-up van de laatste paar maanden. Niet geheel vreemd. De man achter het platform – Zhao Changpeng – heeft de nodige kennis van trading en weet dus precies waar de essentiële behoefte ligt. Daarnaast heeft Binance al een redelijke tijd een eigen coin op de markt (de BNB coin), welke de marktpositie van het platform dusdanig versterkt. Een slimme strategie van een alsmaar groeiend platform.

binance exchange platform registreren MAN MAN

Binnen een tijdsbestek van zes maanden (iets minder zelfs) is het platform opgeklommen naar plek #2 wat betreft beste exchange platformen. Een prestatie die aangeeft dat men er vertrouwen in heeft en de groei van het platform op de juiste manier tot stand komt. Door het heropenen van registratie, zonder daar enige limieten aan vast te hangen, versnelt Binance z’n pas ten opzichte van Bitfinex nog maar eens. Waar het zal eindigen is niet te zeggen, maar wat ons betreft is Binance de absolute favoriet. Zeker wanneer ’t aankomt op betrouwbaarheid, overzichtelijkheid en usability. Daar doen ze iets heel erg goed.

Met een schare fans die zo groot is als bij Binance is ’t moeilijk voor te stellen dat ze stoppen met innoveren. We zijn heel erg benieuwd naar dit jaar en de ontwikkelingen van dit platform. Welke belangrijke rol voor de exchange is nog weggelegd en hoeveel mensen gaan zich nog bij Binance registreren? Allemaal relevante aspecten die mee zullen groeien met de gestage groei van de Crypto-markt in ’t algemeen.