Wetenschappers en artsen zijn het erover eens: een powernap is goed voor je. Het verbetert je alertheid, vermindert de stress, verhoogt de productiviteit en heeft positieve invloed op je mood.

Nu je dit weet. Wil je pro zijn in deze naps. Niet ieder dutje is hetzelfde dutje, daarom geven wij jou tips hoe jij het beste een powernap kunt nemen.

power nap

Het juiste moment

Een nap geeft op ieder tijdstip van de dag een ander resultaat. Een ochtenddutje heeft meer kans om in een droomslaap te komen en de middag neigt meer naar een diepe slaap. Probeer je powernap precies te plannen tussen de droomslaap (remslaap) en de slow wave sleep. Als je om zeven opstaat, dan kan je het beste na de lunch even je ogen dicht doen.

Hoeveel minuten

Volgens studies zijn dutjes tussen de 10 en 20 minuten perfect om weer op energie te komen en het hoofd leeg te maken. Een nap van 30 minuten geeft hetzelfde effect, maar zal het opstaan vele moeilijker maken. Ben je echt moe? Pak dan anderhalf uur om een volledige remcyclus te voltooien.

Neem een kop koffie

Dit klinkt raar om een shot cafeïne te nemen voordat je gaat dutten, maar onderzoek bevestigde positieve effecten. Drink een kop koffie voordat je 15 minuten je ogen dicht doet. De werking van cafeïne begint na 20 minuten te werken, waardoor je wakker wordt met een dubbele boost van energie.