Naast dat je van hardlopen een goede conditie krijgt en fitter wordt, wordt het door velen gezien als een natuurlijke remedie tegen stress en andere psychologische klachten. Daarom is de plek waar je hardloopt allesbepalend. Waar het al heerlijk is om het park op te zoeken wanneer je in een drukke stad zoekt kan het nog vele malen beter. Dit zijn de meest epische plekken om hard te lopen. Van tropische gebieden tot steile bergpaden.

1. Badlands National Park, South Dakota, US

Waan jezelf in een compleet andere wereld tijdens je hardlooptocht door het Badlands National Park. Grillige toppen, steile afronden en heuvels, waar je ook kijkt. De spectaculaire rotsformaties geven een imposant uitzicht. De weersomstandigheden maken dit tot een uitdagend terrein: ’s Zomers vochtig en ’s winters temperaturen tot ver onder het vriespunt. De bekendste route genaamd Castle Trail is 16 km lang en daardoor is dit gebied begaanbaar voor de gemiddelde hardloper.

epische hardloopplekken wereld man man

2. Tapajós National Forrest, Amazone Regenwoud, Brazilië

Het bos heeft zijn naam te danken aan de Tapajós rivier. Dit is een van zijrivieren van de Amazone. Hier wordt jaarlijks de Jungle Marathon georganiseerd. De zandige paden, moerassige gebieden en het toezicht van jaguars, slingerapen en reuze miereneters maken dit tot een uitdagende route die niet voor de doorsnee hardloper is weggelegd.

the jungle forrest man man

3. Strandja Fjord Trail, Stranda, Noorwegen

’s Winters is dit een van de beste skigebieden van Noorwegen, maar in de lente is dit hét hardloopgebied. Tijdens een 1000m klim ontdek je de groene piste die afgewisseld wordt met steile rotshellingen. En dit is het allemaal waard want je wordt beloond met uitzicht over de diepe, kristalheldere wateren van de Roalden.

hardloopen routes ter wereld man man

4. Cabrillo Highway, Californië, US

Zelfs voor de ervaren hardloper is dit deze route een serieuze test. Het heuvelachtige gebied en harde wind stelt je uithoudingsvermogen op de proef. Maar het is het allemaal waard. Een ongekend uitzicht over de oceaan is de beloning en geeft je energie.

epische hardlooproutes man man

5. Tre Cime Di Lavaredo, Dolomieten, Italië

Een stuk dichter bij huis, maar zeker zo onbekend als de bovenstaande locaties. Een landschap van steile rotsen, dichte bossen en schoon, ijzig water maken dit tot een wonderschoon hardloopgebied. Deze hardloop-run wordt door velen gezien als een van de mooiste ter wereld.

epische hardloop plekken ter wereld man man

6. Col Des Montets, Chamonix, Frankrijk

Dit gebied is zowel geschikt voor de beginnende, als de ervaren hardloper. Zowel een vlakkere, dus snellere route als een afwisselend steile route kan opgezocht worden. Voor de hardcore-runners is er de Ultra-Trail du Mont-Blanc. Deze is 170 km lang en vindt elk jaar in augustus plaats. De maanden vooraf is het de perfecte tijd om het gebied te verkennen.

hardloop routes man man