Trouwen of niet? Vergelijking met het verleden

De vrouw vertelt dat ze haar verloofde wel degelijk ziet als de ‘man van haar dromen’, maar toch blijft ze hem vergelijken met haar vorige relaties. Ze vraagt zich af of ze zich aan het binden is met iemand die minder goed past bij haar dan haar vorige partners. Is trouwen dan wel zo’n goed idee? “We zijn niet zo gelijkgestemd als mijn laatste vriend en hij deelt niet dezelfde interesses als mijn eerste vriend. Hij is goed voor me en we zijn gelukkig, maar ik mis de dingen die ik vroeger had”, aldus de vrouw.

 

Twijfels voor de grote dag

Aan het begin ging het allemaal goed en waren ze hartstikke gelukkig samen. Maar sinds het moment dat ze verloofd zijn, sloeg het voor de vrouw weer helemaal om. “Ik ben doodsbang. We hebben niet dezelfde interesses en net zoveel lol als dat ik met mijn exen had. Maar saboteer ik mezelf nu? Houd ik mezelf voor de gek door te denken dat er ergens een perfect man is die alles heeft wat ik wil?”, schrijft ze.

De twijfels groeien alleen maar verder, ook omdat ze zichzelf een beetje gek maakt. Ze heeft op dit moment geen idee of zij en haar verloofde de ware voor elkaar zijn of dat ze toch een andere kant op moeten.

Heroverwegen

Lezers op Reddit zijn duidelijk: heroverweeg je huwelijk. Velen geven aan dat ze meer gehecht lijkt aan het idee van trouwen dan aan haar specifieke partner. “Je lichaam waarschuwt je”, schreef iemand. Sommigen vinden dat ze eerst onafhankelijk moet worden en moet weten wat ze zelf wil.

Spanning voor je eigen bruiloft is normaal, maar je hebt een verschil tussen normale spanning of grote twijfels. Even op de pauzeknop drukken is ook geen probleem, want op die manier kan je er wel achter komen wat je wil in een relatie.