De Volkswagen Golf was de bestverkochte auto

De Volkswagen Golf is al jarenlang een succesvolle auto. Dat blijkt onder andere uit de verkoopcijfers. Nu is het echter niet langer meer de bestverkochte auto in Europa. De Renault Clio is namelijk de nieuwe auto-koning van Europa. Het is de vraag hoelang dit het geval zal zijn. Het succes van Renault is namelijk niet alleen maar toe te schrijven aan de Renault Clio. Ook het uitbrengen van de nieuwe generatie van de Volkswagen Golf speelt hier een belangrijke rol in. Deze auto kan je pas sinds kort kopen. Daarom hebben in de periode hiervoor veel consumenten gewacht om later de nieuwe Volkswagen Golf aan te kunnen schaffen. Hierdoor vielen in de maand februari het aantal verkochte Volkswagen Golfs flink tegen. Het is hierdoor ook zeer twijfelachtig hoelang de Renault Clio deze positie vast weet te houden. Experts verwachten dat de verkoopcijfers van Volkswagen Golf snel weer zullen opkrabbelen.

Het verschil tussen de Volkswagen Golf en de Renault Clio is nihil

Renault Clio heeft de leidende positie weten over te nemen van de Volkswagen Golf, maar heeft maar een kleine voorsprong. De Renault Clio werd in februari namelijk 24.914 keer verkocht. In dezelfde maand werd de Volkswagen Golf 24.735 keer verkocht in Europa. Dat betekent dat er een verschil tussen beide auto’s zit van 179 verkochte exemplaren. Dit verschil is dus erg klein.

renault clio

Autoverkoop zit in een dal

Over het algemeen wordt er nu, en zal er in de komende periode waarschijnlijk minder auto’s worden verkocht. De hele autoverkoop zit namelijk in een dal door de coronacrisis. Daarom moeten ze nu een pas op de plaats maken. Desondanks zijn we benieuwd of de Renault Clio volgende maand nog steeds het meest verkocht zal zijn.

Ben je benieuwd welke auto jij het beste kan kopen? Dit is de meest betrouwbare auto.