1. La Capelude

We beginnen deze lijst met de beste witte wijnen van de ALDI met een spotgoedkope wijn uit het Franse Pays d’Oc. De Viognier Grenache uit 2022 is een fruitige wijn met smaken van perzik, abrikoos, sinaasappelschil en een gemberpeperzoetje. Een fles kost je slechts – hou je stevig vast – 4,49 euro.

lekkere witte wijn aldi

2. Spy Mountain

Voor slechts anderhalve euro meer vind je een wijn uit Nieuw-Zeeland in de schappen. Het gaat om een Sauvignon Blanc uit 2022 die afkomstig is uit Marlborough. Onmiskenbaar zijn de smaken van kruisbessen, passievrucht en citrus. De fles kost je 5,99 euro.

spy mountain wijn aldi

3. Weingut Rappenhof

Een lichte witte wijn uit Rheinhessen in Duitsland voor een verkoopprijs van 6,99 euro. Uitermate geschikt voor iedereen die op zoek is naar een niet al te spannend wijntje. De smaak van wit fruit, witte peper en witlofbittertjes is toegankelijk voor eenieder.

aldi lekkere witte wijnen goedkoop

4. Louise d’Estrée

Een Sauvignon Blanc uit Touraine, centraal gelegen in het prachtige Frankrijk. Met een verkoopprijs van 6,49 euro opnieuw een zeer goed betaalbaar wijntje. Licht en sappig, met smaken van kruisbessen en grapefruit, maakt deze wijn wederom toegankelijk.

sauvignon blanc lekker aldi

5. Gérard de Labrely

Een bruter wijntje dan haar voorgangers, afkomstig uit het Crément de Bourgogne in Frankrijk. Voor iedereen die van droge witte wijn houdt, met de smaak van wit fruit en citrus. Een amandelbittertje mag ook niet ontbreken. De fles kost een nette 8,99 euro.

frisse fruitige wijn aldi

6. Veuve Durand

Deze champagne uit Frankrijk krikt de prijs behoorlijk op naar een slordige 16,99 euro per fles. Maar dan heb je ook wat: complex en mousserend, licht zuur, perfect voor bij het eten van oliebollen op oudejaarsavond en om knallend het nieuwe jaar in te luiden.

lekkere champagne aldi

7. Esteban

Een biologische Verdejo Sauvignon Blanc uit Spanje met een heel aantrekkelijk prijskaartje. Een licht tropische afdronk met de smaak van rijpe appel, peer en lichte citrus. Voor een fles van deze wijn betaal je bij ALDI een bodemprijs van slechts 4,99 euro.

verdejo sauvignon blanc aldi

8. Ramon Lopez Murillo

Als je dacht dat het niet goedkoper kon dan je eerder gelezen hebt, dan heb je het mis. Voor deze Verdejo uit het Spaanse Rueda betaal je namelijk 3,99 euro. Daarvoor krijg je de rijke smaken van rijpe appel, een vleugje perzik en flink wat citrus terug.

goedkope verdejo lekker

9. Aves del Sur

Een volle en rijpe Chardonnay voor een betaalbare verkoopprijs van 6,99 euro, maar met de allure van een duurdere wijn. Fruitig en romig, maar tegelijkertijd voorzien van voldoende frisse zuurtjes en een vleugje citrus. Stijvol, maar dus heel goed betaalbaar.

chardonnay wijn aldi fruitig

10. Adega de Pegões

We sluiten de lijst met de beste witte wijnen van de ALDI af met een Portugees wijntje uit Península de Setúbal. Bij ALDI kost een fles slechts 4,99 euro, wat een slordige 3 euro minder is dan bij een speciaalzaak. Een volle, zachte en rijpe Chardonnay, met smaken van zonnig fruit en een vleugje eikenhout.

volle aromatische witte wijn aldi

Lees ook: de beste witte wijnen van de Lidl.