Soorten pakken voor mannen

In welke groep je ook te verdelen bent, een man heeft een pak nodig, niet één maar vier. Hieronder vind je de gids welke pakken iedere man nodig heeft en de volgorde waarin je ze aanschaft.

1. Effen navy tweeknoops pak

Het eerste pak die een kledinghanger in je kast inneemt is een pak in de kleur navy met twee knopen  en een notch revers. Dit is een goede basis om mee te beginnen. Kies voor een middengewicht qua stof, zo rond de 330 gram. Dan valt het pak niet te zwaar om je lichaam en ziet het er wat galanter uit. Dit pak kan je door de lichte stof ook het hele jaar door dragen. Kies hierbij niet voor een fijnere stof. Deze slijt namelijk veel sneller, kreukt gemakkelijker en is vele malen duurder.

donkerblauw pak heren navy tweeknoops

The 24 Blazer

Navy €309 Shop nu

Als we je nog een tip mee mogen geven; koop één jasje en twee broeken. Dit zijn inderdaad extra kosten, maar het is een investering waar je geen spijt van krijgt. De broek is namelijk goedkoper dan het jasje en veel goedkoper dan een heel nieuw pak. De broek slijt, helaas, twee keer zo snel als het jasje. Wees dus voorbereid.

2. De donkere Double Breasted

Naast het bovengenoemde donker navy kleurig pak is het aanschaffen van een donker double breasted pak ook een must. Aangezien we in Nederland wonen en te maken met het klimaat van hier, is het aanbevelen van een lichtkleurig pak niet helemaal fair. Een lichtkleurig pak wordt namelijk haast niet gedragen. Kies daarom voor een effen kleur, donkergrijs, marine of donker bruin/groen. Ga voor een melange, een lichte structuur of zelfs een ruit. Blijf wel weg van krijtstrepen, tenzij je in het werkveld zit van een bankier en alles daaromheen.

3. Effen grijs tweeknoops pak

Grijs, deze kleur mag absoluut niet ontbreken in de kledingkast. Dit pak is vrijwel hetzelfde als het eerst genoemde navy kleurig pak. Hier gelden dus dezelfde regels voor. Er zijn verschillende tinten grijs waarin je het pak kan aanschaffen. De algemene vuistregel blijft echter als volgt; een houtskool grijs pak is formeel en winters, terwijl een lichtgrijs pak informeel en zomers is.

grijs pak tweeknoops

The 24 Blazer

Grijs €309 Shop nu

Ook kan je kiezen voor een mid-grijs pak, deze kan je heel het jaar door dragen. Dit pak is overigens goed te combineren met het navy pak. Draag de ene dag het grijze pak, de andere dag de grijze broek met het navy jasje en de andere dag het navy pak. Niemand zal doorhebben dat dit twee verschillende pakken zijn.

4. De smoking

En als kers op de taart de smoking. Een pak waar zeker in geïnvesteerd mag worden, want tijdens diners, gala’s en wellicht cocktail party’s is dit de ultieme keuze. Het draait bij deze gelegenheden namelijk allemaal om het pak. Wat kan je dan beter dragen een prachtige smoking, precies, niks. Je zal hem niet wekelijks uit je kast hoeven te trekken, maar als er een uitnodiging om de deurmat verschijnt is het jou tijd om te shinen.