De beste snacks voor de sporters

Onze spieren moeten gevoed worden. Wanneer dit niet gebeurt, gebruikt het lichaam de spieren zelf als ‘brandstof’. Het is daarom belangrijk dat de juiste voeding in het lichaam komt.

Tussendoor

Niet bewust zijn van wat je eet, is een killer voor je dieet. Onderzoek wijst uit dat 40% van onze dagelijkse calorie inname komt van snacks en tussendoortjes. Zeg nou eerlijk, dat koekje dat je tussendoor pakt, tel je niet mee aan het eind van de dag. Heb je tussendoor honger gekregen? Eet een paar amandelen. Deze zitten vol met proteïne en gezonde vetten.

Voedsel man man

Vet verbanden

Wanneer je vet wilt verbranden, is pittig eten een must. Een onderzoek van The Public Library of Science heeft aangetoond dat capsaïcine, de stof waarvan je tong gaat tintelen, je stofwisseling stimuleert. Hierdoor zal de vetverbranding een boost krijgen. Probeer daarom iets van een chili toe te voegen aan de maaltijd en geef je stofwisseling een boost.

Spieropbouw

The Rock zou nooit zo breed zijn, wanneer hij slechts 3 maaltijden per dag at. Bij het kweken van spieren is veel eten belangrijk. Probeer daarom 3.500 calorieën en 150g proteïne per dag te eten. Onderzoek van de universiteit van Texas wijst uit dat je lichaam slechts 30g proteïne tegelijk kan verwerken. Probeer de 150 gram over de dag te verspreiden. Neem een paar proteïnerepen mee naar werk, zodat je de juiste hoeveelheid proteïne binnenkrijgt.

Pre-workout voedsel

Sporten op een lege maag is een no-go. Zorg daarom dat je voldoende brandstof in je lichaam hebt, zodat er niks meer heel blijft van het ijzer in de gym. Eet een uur/half uur voordat je gaat sporten koolhydraten door middel van pasta of een boterham met een extra laag pindakaas. Deze zorgen dat je een energie boost krijgt.

voedsel man man

Post-workout voedsel

Eenmaal de workout gedaan te hebben, is het belangrijk dat je lichaam weer voorzien wordt van brandstof. Drink daarom een proteïne shake na de training. Deze geven snel voedingstoffen af aan de spieren, zodat ze sneller herstellen. Je kunt er ook voor kiezen om kwark of yoghurt met vers fruit te pakken.

Avond/slaap snack

Kies, wanneer je ’s avonds trek krijgt, voor een kiwi. Naast het feit dat kiwi’s rijk aan vitamines zijn, zorgen ze er ook nog eens voor dat je beter slaapt! Onderzoek wijst uit dat je tot wel 35% sneller in slaap valt. Bovendien zorgen kiwi’s ervoor dat jij beter in je slaapcyclus blijft. Win-win!