1. The Auschwitz Report

Een van de beste oorlogsfilms op Netflix is The Auschwitz Report. In The Auschwitz Report volg je het waargebeurde verhaal over twee Slowaken die uit Auschwitz wisten te ontsnappen. Je kijkt in deze film door de ogen van de joden Freddy en Valér. Op 10 april 1944 is het dan dé dag. De twee jongens wisten een plan in elkaar te zetten en met hulp van medegevangenen is het ze gelukt om Auschwitz achter zich te laten. Door de film heen zie je Freddy en Valér hun weg door de bergen terug te vinden naar Slowakije. Freddy en Valér hebben maar één doel en dat is om rapport uit te brengen over wat voor gruwelijke gebeurtenissen er op het kamp plaatsvinden. Ondertussen dat zij dit proberen, kijk je ook mee met alle medegevangenen die proberen te overleven in het kamp.

 

2. Riphagen

Riphagen is een andere soort oorlogsfilm dan de meeste. In dit verhaal kijk je mee naar het leven van de gevreesde crimineel Andries ‘Al Capone’ Riphagen. Riphagen werkte tijdens de tweede wereldoorlog samen met de Duitsers. Hij verdiende bakken met geld door joden op te sporen, af te persen en te verraden. Hij werd hier zelfs een van de beste in. Op en dag dacht hij een grote vangst te maken. Hij verraadde een belangrijke verzetsgroep. Hij wist alleen niet dat door deze grote ‘misstap’ hij de jacht op hemzelf geopend had. Deze jacht op Riphagen werd geleid door Jan van Liempd

 

3. Operation Finale

De film die als laatste past in deze categorie is Operation Finale. Deze film gaat over Adolf Eichmann. Adolf Eichmann is een beruchte oorlogscrimineel. Adolf had zich in de jaren zestig verscholen in Argentinië. Hij was in de tweede wereldoorlog namelijk verantwoordelijk voor het vervoer van joden naar de concentratiekampen. Hij was dus verantwoordelijk voor miljoenen doden. Peter Malin, een Mossad-agent (Israëlische geheime dienst), probeert hem op te sporen en te arresteren.