The Glenrothes Soleo

De Glenrothes distilleerderij produceert sinds 1879 met zorg en stilte een opmerkelijke single malt whisky, in het in Speyside gelegen dorp Rothes. De whisky’s worden nog altijd op dezelfde manier gemaakt. Water wordt onttrokken uit vijf lokale waterbronnen en gedurende de hele productie gebruikt als onderdeel van het rijpingsproces. Dit proces is buitengewoon langzaam, wat vorm geeft aan de unieke stijl en karakteristiek van de drank. Het proces wordt afgesloten met rijpen in eikenhouten sherryvaten uit de Jerez regio in Zuid-Spanje, wat eveneens een bijzonder kenmerk van The Glenrothes is.

Whisky najaar MAN MAN

De nieuwe Soleo Collectie van The Glenrothes beschikt over verschillende whisky’s die jou mee zullen nemen in de wonderbaarlijke whiskywereld. Deze collectie bevat single malt whisky’s die variëren in leeftijd. Van een lichte, subtiele 10 jaar oude single malt tot een 18 jaar oude single malt die rijker en intenser is. De reeks belooft een grote range aan smaakbeleving en jouw mee te nemen op reis. De collectie brengt een ode aan de zon, die de makers ooit inspireerde om de levendige whisky te creëren.

Glenrothes MAN MAN

Highland Park Valknut

Highland Park is een bijzondere distilleerderij. Het merk richt zich niet alleen op het creëren van de gewenste smaak, maar er wordt tevens een stuk geschiedenis verteld – iets wat bij een product als whisky in onze optiek zeer belangrijk is. Het is een dranksoort die meer aandacht vereist dan slechts een slok. Het feit dat Highland Park whisky zoveel meer is dan slechts een ingewikkeld proces maakt dat onze interesse gewekt is en we aandachtig luisteren naar een goed verhaal. Schotland als land draagt van zichzelf al heel veel mystiek met zich mee en dat wordt bij Highland Park nog meer versterkt.

Whisky najaar MAN MAN

De speciale editie single malt Scotch whisky is de tweede release van Highland Park’s Viking Legend serie. De whisky is geïnspireerd op de rijke Viking geschiedenis en mythologie. De uit het Schotse Orkney afkomstige whisky, voornamelijk gerijpt in Amerikaanse doorgewinterde sherryvaten, karakteriseert zich door een lichte rooksmaak met tonen van anijs, vanille, zwarte peper en kruidnagel. De krachtige whisky is intens gebalanceerd, gedurfd & moedig en bevat een alcoholpercentage van 46,8%. De aromatische turfrook en zoete specerijen geven deze speciale editie net wat extra diepgang.

Valknut betekent ‘de knoop der gevallen strijders’. Volgens de Noorse mythologie staat het symbool voor het belonen van moed en strijd. Vikingen ontvingen het Valknut symbool wanneer zij stierven aan een eervolle dood. Het verhaal van strijd, moed en durf heeft het sterke fundament gelegd voor de smaak en het design van de fles. De fles is gecreëerd in samenwerking met een echte Viking, de beroemde Deense ontwerper Jim Lynvgild. De twee belangrijke inspiratiebronnen voor Jim waren vier Stora Hammars-stenen en de beeldsteen in Tängelgårda. Het resultaat is verbluffend.

Whisky aanraders MAN MAN

Balvenie – DoubleWood Aged 25 years

Deze distilleerderij bevindt zich in Speyside in het noordoosten van Schotland. In 1892 opgericht door William Grand in het verlaten Balvenie New House. Hier begon in 1893 de whisky productie. Kenmerkend voor de whisky is de combinatie van natuurlijke alchemie en de menselijke ambacht. The Balvenie verbouwt nog steeds zijn eigen gerst en traditionele mouterij. Dat maakt de distilleerderij anders dan alle andere. De smaak van deze single malt is vol en zacht met een lichte ondertoon van een honingachtig karakter.

Whisky MAN MAN

In 1993 bracht The Balvenie voor het eerst haar DoubleWood Aged 12 years uit. Dit jaar wordt met de Doublewood Aged 25 het 25-jarige jubileum gevierd. De whisky is jarenlang gerijpt in traditionele eikenhouten vaten en drie maanden gefinishd in sherryvaten. Een rijke mix van zoetheid en specerijen is het resultaat. Kruidige geuren van kruidnagel en kaneel worden gecombineerd met een smaakpalet waar fluweelzachte honing en lichtscherpe gember elkaar afwisselen. Het unieke dubbele rijpingsproces begon in 1982 en zorgt voor een extra laag vol complexiteit en diepte die met geen enkele andere methode te bereiken is.

Whisky MAN MAN

Mocht jij besluiten jouw whisky collectie uit te breiden, dan dien je er natuurlijk wel goed voor te zorgen. Schaf deze brute whiskykluis aan en bewaar jouw collectie op een beschermde en stijlvolle wijze.