1. Narcos: Mexico

IMDb score: 8.4

Waarschijnlijk hoeven we Narcos: Mexico niet meer te introduceren. In deze serie ben je getuige van de opkomst van het Guadalajara-kartel in de jaren tachtig, terwijl Félix Gallardo het roer overneemt en mensenhandelaars verenigt om een heel imperium op te bouwen.

 

2. Club de Cuervos

IMDb score: 8.2

In Club de Cuervos draait het om de voetbalclub die gevestigd is in de fictieve stad Nuevo Toledo in Mexico. Na het overlijden van de oude eigenaar en patriarch volgt een ongekende machtsstrijd. Centraal staat het gevecht tussen Luis Gerardo Méndez en Mariana Treviño die beiden de leiding van de club opeisen.

 

3. La Reina del Sur

IMDb score: 8.0

In La Reina del Sur gaat het om de opkomst van een vrouw in de wereld van de internationale drugshandel. Teresa Mendoza begint haar avontuur als een bescheiden jonge vrouw die verliefd is op een piloot in dienst van de Mexicaanse kartels. Wanneer ze haar vriend executeren, vlucht Teresa, wanhopig om hetzelfde lot te vermijden.

 

4. Monarca

IMDb score: 7.9

Deze serie laat je zien hoe het is om in Mexico te wonen. Het gaat daarbij niet alleen om corruptie of drugshandel, maar ook om andere zaken als homoseksualiteit en de verschillen tussen de sociale en economische klassen. Hoewel de overgang naar de moderne soepel lijkt, hebben de  traditionele conservatieve waarden nog steeds een sterke invloed.

 

5. El Chapo

IMDb score: 7.7

El Chapo, over het leven van Joaquín “El Chapo” Guzmán, hoeven we waarschijnlijk niet veel te vertellen. De serie vertelt het verhaal van Joaquín “El Chapo” Guzmán vanaf 1985, toen hij nog gewoon bendelid was van het Guadalajara-kartel, zijn opkomst als hoofd van het Sinaloa-kartel en zijn ondergang.

 

6. Las crónicas del taco

IMDb score: 7.7

Als je een echte liefhebber bent van de beroemde Mexicaanse taco’s, mag je deze film niet missen. De gaat juist niet om het gerecht, maar om de mensen die het dagelijks maken en de talloze variaties.

 

7. La Casa de las Flores

IMDb score: 7.6

In deze productie van Manolo Caro gaat het om de belevenissen van de rijke en disfunctionele ‘de la Mora’-familie. Centraal staan de drie broers en zussen: Paulina, middelste dochter Elena en jongste biseksuele zoon Julian. Op haar sterfbed informeert Delia Paulina over het verborgen bewijs tegen Agustin Corcuera. Hij staat terecht voor het vermoorden van Pato, de geheime vader van Paulina.

 

8. Madre solo hay dos

IMDb score: 7.4

Letterlijk vertaald betekent de titel ‘dochter van een andere moeder’ en gaat over twee heel verschillende moeders, wiens baby’s bij de geboorte worden verwisseld. Ze worden gedwongen worden samen te leven en hun dochters in één gezin op te voeden.

 

9. Desenfrenadas

IMDb score: 7.3

Unstoppable vertelt het verhaal van drie vrienden die willen ontsnappen aan hun saaie en onbevredigende leven. Een tweedaagse vakantie naar Oaxaca zou het begin moeten zijn, maar het loopt net even anders. Een ontmoeting met psychisch gestoorde man veranderd alle plannen.

 

10. Ingobernable

IMDb score: 7.1

De moord op de president van Mexico, Diego Nava Martinez (Erik Hayser) staat centraal in Ingobernable. In de nacht van zijn overlijden wordt zijn vrouw, Emilia Urquiza (Kate del Castillo), aangevallen. Dit brengt haar ertoe te geloven dat iemand anders de kamer binnen kwam om Diego te vermoorden, en haar vervolgens in de val liet lopen.