1. Bali

Bali, ongetwijfeld het #1 land voor digital nomads. Een warm klimaat, een ontspannen sfeer en – heel belangrijk – zeer lage prijzen. Wanneer je goed op je uitgaven let in Bali, kan je echt voor een extreem laag bedrag rondkomen. Dit zorgt er dan ook weer voor dat het niet nodig is om een werkweek van 40 uur te pakken. Verdien je wat minder, zal je in Bali nog steeds als een koning kunnen leven. Het land geeft relatief makkelijk een speciaal visum dat tot wel vijf jaar geldig is.

2. Mexico

Mexico is al een tijd erg populair onder de digital nomads. De combinatie van de Mexicaanse cultuur, het fijne klimaat en de faciliteiten maken het werken op afstaan een echte hotspot. De westkust is een favoriet, met name de provincie Yucatan. Wonen, werken en surfen is daar het paradijs. Denk ook aan plekken als Cancun, Playa Del Carmen of Isla Holbox, geniet ervan!

3. Portugal

Niet alleen is Portugal geschikt voor perfecte stedentrips, ook is het al jaren een van de populairste plekken voor digital nomads. Naast onder andere Lissabon heb je ook Madeira, een prachtig eiland. Bergen, watervallen en bloemen geven dit eiland een dromerige sfeer. Ze hebben daar zelfs een digital nomad-dorp waar je gratis werkruimtes hebt en gratis internet. Klinkt als een plan!

4. Maleisië

De bruisende steden, de jungles vol met het wilde leven en de mooiste stranden ter wereld maken Maleisië een bezoek meer dan waard. De prijzen zijn laag en je loopt snel tegen vele andere reizigers aan. Vooral de hoofdstad Kuala Lumpur en de eilanden Penang en Langkawi zijn populair.

5. Thailand

Het land dat bekend staat om de prachtige natuur en overheerlijk eten: Thailand. Het zit vol met fijne cafés om te werken en de omgeving is adembenemend. Natuurlijk mag je niet vergeten om de bijzondere tempels te bezoeken als je er bent. Wel is het leven in de grote steden een stuk duurder.

6. Spanje

Prachtige steden als Barcelona, Madrid en Valencia zijn echt de place to be. Naast de cultuur en het eten zijn deze steden wel echte toeristen trekkers. Dus mocht je daar niet zo’n fan van zijn, dan kan je beter ergens anders naartoe gaan. Houd je echter wel van een bruisend leven, dan zijn deze steden zeker een must-visit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Visit València (@visit_valencia)

7. Verenigde Staten

Niet alleen zijn er vele staten en steden waar je uit kan kiezen, ook is er genoeg te zien hier. Mensen gaan vooral naar Austin, Texas. Een erg prettige sfeer en perfect door de vele uiteenlopende vakgebieden. Natuurlijk mogen we niet vergeten te zeggen dat de winters kort zijn en de zomers lang en warm. Er is een rijke muziekcultuur en ook barst het er van de vele festivals. Kortom: een goede plek voor levensgenieters.

8. Zuid-Korea

Seoel, hoofdstad van Zuid-Korea, is een plek die je als digital nomad gezien moet hebben. Naast dat het een enorme stad is, is het ook een plaats van authentieke en lokale cultuur. Het is erg schoon, modern en futuristisch met daarnaast indrukwekkende architectuur. Er is altijd wel iets te doen en er is overal snel en vaak gratis internet.

9. Zweden

Groot fan van kou of regen? Dan is dit een fijne plek voor jou. Niet alleen is het er ontzettend schoon maar ook is het een erg veilige plek om te zijn. Ook is er veel te doen en is het makkelijk om jezelf hier verstaanbaar te maken, vrijwel iedereen spreekt Engels. Wel kan de huisvesting een beetje duur zijn in de grote steden, maar het is het helemaal waard.

10. England

En als laatste op de lijst hebben we Engeland. Het is hier en daar wel een beetje prijzig maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over de taal. Er is genoeg te zien en om te doen. Wel wordt er aangeraden niet te lang te blijven hangen, tenzij je bankrekening het zich kan veroorloven.