De ideale kleurencombinaties voor een mannen interieur

Er is wat betreft het inrichten van je huis niet een heel zwart wit antwoord over wat mooi is en wat niet. Niet alleen omdat smaak per persoon verschilt, maar omdat ook zoveel verschillende factoren van invloed zijn. Wat voor type huis je hebt, hoe groot je huis is, hoeveel je in je huis hebt staan en welke vibe je precies probeert uit te stralen. Dat maakt het lastig. Toch zijn er verschillende kleuren die goed met elkaar te combineren zijn waardoor je met de basis van je inrichting sowieso goed zit. We nemen de beste kleurencombinaties voor je interieur door:

 1. Zwart, bruin en grijs

  Zwart, bruin en grijs is de ultieme kleurencombinatie voor de ultieme mancave. Als het je doel is om jouw woning echt een mannenhuis te maken, dan is deze combinatie van kleuren de perfecte keuze. Is je huis relatief klein? Weet dat door donkere kleuren je huis kleiner oogt. Je kan dit deels oplossen door extra veel verlichting te plaatsen door middel van lampen en led-spotjes aan het plafond. Zet hier wat LED dimmers op en jouw woning heeft ook nog de nodige technische snufjes. Ook voorkom je met extra verlichting dat je continu in een klein donker hol zit. Als je het een beetje goed aanpakt kan het er behoorlijk chic uitzien en krijg je een beetje de New York loft stijl.

 2. Grijs, bruin en wit

  Het is een iets minder donkere optie dan de zwart-bruin-grijs combinatie, maar je straalt met deze kleuren nog steeds uit dat jouw woning een ware mancave is. Hoe meer wit hoe rustiger je huis wordt. Je kan bijvoorbeeld voor kiezen voor een witte muur met grijs bed en bruine accessoires, maar je kan ook de muur grijs maken en juist kiezen voor een wit bed. Het ligt er maar net aan hoe donker je de ruimte wil maken. Kies je voor veel donkerbruine en donkergrijze tinten, dan zijn spotlights een goede optie om de ruimte wat meer licht te geven. Wat je hiermee bereikt is dat je enerzijds wel echt een mannensfeer creëert, en anderzijds als je vrouwen over de vloer hebt dat ze niet het gevoel hebben zich in een extreme bachelor pad te bevinden.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Interieur voor mannen (@hijwoont)

 3. Een of twee felle kleuren in combinatie met natuurtinten

  Niet iedere man is op zoek naar een donker hol met louter zwarte, bruine en grijze en tinten. Sommige mannen gaan ook heel lekker op een feloranje fauteuil of een groene muur. De uitdaging is kleur te verwerken in je interieur zonder dat je het gevoel hebt een vrouwenhuis te creëren met alle kleuren van de regenboog. Het belangrijke hierin is om keuzes te maken. Zet niet een gele kast neer naast die oranje fauteuil in een ruimte met blauwe muren. Dan wordt het een zooitje. Kies één kleur die jij mooi vindt en combineer die met natuurkleuren zoals verschillende tinten beige, grijs en bruin. Op die manier fleur je de boel wel op maar blijft het stoer en mannelijk. Kan je niet kiezen? Eventueel kan je dan voor twee kleuren gaan, maar zorg dat die kleuren dan wel dicht bij elkaar liggen, zoals bijvoorbeeld blauw en turquoise.

 4. Zwart met wit (en hout)

  Als je houdt van een rustige vibe dan is zwart met wit een hele goede optie. Verf al je muren wit, kies voor witte meubels (met eventueel een beige kleed erop om het enigszins schoon te houden) gecombineerd met zwarte meubels. Door zo min mogelijk accessoires in het huis te hebben hou je de sfeer minimalistisch en voorkom je dat het er rommelig uitziet. Heb je veel kleine ‘troepjes’? Dan is het slim om te investeren in een grote kast die dicht kan of opbergdozen te kopen waar alles netjes in kan worden opgeborgen. Vind je alleen zwart met wit té minimalistisch? Kies er dan voor om wat bruine en beige houten meubels en accessoires neer te zetten, hiermee creëer je een warmere sfeer.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door I S A A K. (@het_manneninterieur)

Er zijn heel veel verschillende manieren om je huis in te richten dus speel met kleuren en ideeën, soms moet je het in het echt zien om te weten of je iets mooi vindt of niet. Kom er ook achter welke interieurskills jij als man moet bezitten.