De beste inhaalacties van Max Verstappen – risico’s nemen op scherpst van snede

Een racecoureur van bovenklasse beheert alle disciplines die bij het racen horen. Een van zijn belangrijkste wapens is niet alleen pure snelheid, maar ook het vermogen om in te halen.

Voorbij de chaos tijdens racestarts, is het inhalen een erg risicovolle onderneming. Bij een inschattingsfout kan de move in milliseconden uitdraaien op een drama.

Een parel als het op de hoeveelheid inhaalacties van Verstappen in één race aankomt:

Formule 1 nog steeds één van de moeilijkste race-disciplines wat inhalen betreft

In contact komen met elkaar tijdens het inhalen? Dat is eigenlijk not done. Racen is doorgaans een no contact-sport namelijk. En dat is logisch, al helemaal als je met méér 250 km/u elkaar probeert af te troeven.

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen heeft van ver moeten komen om zijn wereldkampioenstatus te bemachtigen. Vrij letterlijk ook. De Nederlander vocht immers tot voor kort zelden bijna ieder weekend voor de overwinning. Hoe hij zich een weg door het veld baande – dat was vaak onwijs genieten.

Niet de beste inhaalactie van Max Verstappen, maar een hele bijzondere:

Nog een inhaalrace waar Verstappen zijn klasse toonde: De Chinese Grand Prix van 2017. De video kan je kijken door hieronder op ‘Bekijken op YouTube’ te klikken.

 

Zijn compromisloze houding in het aanvallen leverde hem veel kritiek op door de jaren. Die reputatie telde evengoed in psychologisch opzicht overigens. Iedere concurrent wist namelijk steeds beter dat zodra Max in de spiegels verscheen, hij er praktisch alles aan zou doen om er voorbij te komen. In een tijd dat de gemiddelde racezondag langzaam maar zeker steeds meer veranderde in een optocht, was het Max die voor de spanning en sensatie zorgde.

De beste race van Max Verstappen tot nu toe?

Een favoriet van ons: de ware masterclass van Verstappen bij zijn inhaalslag tijdens de kletsnatte Grand Prix van Brazilië in 2016. In verraderlijk gladde omstandigheden, waarbij het zicht achter een andere auto nagenoeg nihil was, reed de Nederlander in zestien ronden van P16 naar de derde plek.

Zijn inhaalactie op Nico Rosberg is dat jaar met een flinke meerderheid verkozen tot de beste inhaalactie van het jaar door de fans. Je kunt zijn beste momenten in de video hieronder terugkijken op YouTube door te klikken op ‘Bekijken op YouTube’.

 

We vinden het moeilijk om te kiezen eerlijk gezegd… Wat zijn volgens jullie de beste inhaalacties van Max Verstappen?