gta 5’97 Bond, James Bond

Voor de Nintendo 64 werd in 1997 de meesterlijke first-person Goldeneye 007 uitgebracht, bekend door de goede combinatie tussen actie en stealth. Dit was met meer dan acht miljoen verkochte exemplaren een van de succesvolste games voor de N64. De game zorgde voor een revolutie op de markt door de multiplayer-gameplay. Goldeneye kan je niet gemist hebben. In hetzelfde jaar werden onder andere ook de welbekende Castlevenia en Final Fantasy VII met succes uitgebracht.

’99 Donkey Kong

Donkey Kong

Een paar later verscheen Gran Turismo 2 voor de populaire Playstation. De race-game bevatte toen al bijna 650 auto’s en 27 tracks en had 2 verschillende game modes om te spelen: de Arcade Mode, waarin je vrij kon kiezen wat en waar je wilde rijden en daarnaast de Gran Turismo Mode. Hierin diende er rijbewijzen behaalt te worden, auto’s gekocht en trofeeën verdient te worden. Wereldwijd werden er bijna tien miljoen exemplaren van de simulator verkocht. Samen met Donkey Kong (N64) en Silent Hill valt Gran Turismo onder de beste games van de jaren ’99 en 2000. Eens?

’01 Driehoekje, kruisje, rondje, R2, R1..

In 2001 sprong Sony, samen met ons, een gat in de lucht. Grand Theft Auto III bleek nog vetter te zijn als zijn voorgangers, ditmaal als volwaardig 3D-game. Hoofdrolspeler Claude konden we vrij door de stad heen sturen. Met vrijwel elk wapen dat je kon bedenken, in welke auto dan ook, werd je dé bad-ass van Liberty City. GTA III was de eerste kaskraker van Rockstar Games maar leverden wel aardig wat kritiek op voor de gewelddadige content. In dezelfde periode kwamen ook de toffe Mario Super Smash Bros. Melee en Halo: Combat Evolved uit.

’03 Succes voor Nintendo

Rond 2003 komt er een nieuwe legende op de markt voor de GameCube. The Legend of Zelda: The Wind Waker. In ‘The Wind Waker’, welke tot Game of the Year van 2003 werd bekroond, speelden we met Link op verschillende eilanden op zee. Hij is opzoek naar het reliek de Triforce en zusje Aryll, vechtend tegen aartsrivaal Ganondorf. Ondanks het langdurige zeilen in de game werd het een groot succes en in 2013 verscheen er nog een remake (HD). Later dat jaar werd Prince of Persia uitgebracht voor de Playstation 2, waar toen ook het succesvolle SSX 3 op verscheen.

’05 Play before you die..

Na het succes van GTA San Andreas op meerdere platformen in 2005, komen ook Mario Kart DS en Resident Evil 4 hoog op de ranglijst te staan. Mario Kart verovert opnieuw de harten van racers, ditmaal op de Nintendo DS. Dankzij het kleine apparaatje kan er overal gespeeld worden. Resident Evil 4, het zesde deel in de serie, wint talrijke Game of the Year-awards. De game neemt ons mee naar Raccoon City met main character en ex-politieagent Leon Kennedy. Hij krijgt van de president de opdracht zijn gekidnapte dochter uit de handen van de sekte Los Illuminados te redden. Het spel is later opgenomen in het boek 1001 video games you must play before you die van Tony Mott. Heb je de game nog niet gespeeld? Je weet wat je te doen staat.

Net als wij ook fan Mario Kart? Check hier de nieuwste versie van de game die onlangs uitkwam voor de Nintendo Switch.

mariocover

Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo €59,99 Shop nu
mario kart 8

Mario Kart 8

Nintendo €54,99 Shop nu

 

’07 Super Mario vs. Call of Duty

Nintendo komt rond die tijd met de Wii. In 2007 wordt hier Super Mario Galaxy op uitgebracht, een fantasierijke en vette game welke de Mario-wereld een stukje groter maakt. We verplaatsen ons met Mario van de grond onder onze voeten naar de verschillende kleine planeten en sterrenstelsels verspreid over het heelal. De game won een Game of the Year-award in hetzelfde jaar dat het uitkwam en kreeg in 2010 een vervolg: Super Mario Galaxy 2. Naast de release voor Nintendo kwam er in 2007 nog een onvergetelijke game uit: Call of Duty 4 Modern Warfare. Een van de beste ooit uitgebracht en ook te vinden in het boek van Tony Mott. De game speelde zich voor het eerst af in het heden. Er was niet alleen opnieuw een vette singeplayer, de vernieuwde multiplayer was ronduit geweldig. Meer maps, wapens en attachments en de nieuwe ‘ranks’ zorgden voor een ervaring in Modern Warfare die wij niet zullen vergeten.

Ondertussen is Modern Warfare gewoon nog te spelen in een ge-remasterde versie voor zowel de PS4 als de Xbox One. Waar wacht je nog op?

ModernWarfare

Call of Duty Modern Warfare Remastered

Activision €39,99 Shop nu
CODXBOX

Call of Duty Modern Warfare Remasterd

Activision €39,99 Shop nu

’09 Nathan Drake, everybody..

In 2009 komt het brute Uncharted 2 Among Thieves van Naughty Dog uit voor (inmiddels) de Playstation 3. De game vertelt het verhaal van Nathan Drake, een schatzoeker, welke wordt verraden door zijn voormalig partner Flynn. Flynn werkt voor een krijgsheer en heeft de opdracht gekregen een steen van onschatbare waarde op te sporen. Flynn misbruikt Drake om de locatie van de steen te achterhalen en laat hem achter. Drake wordt opgepakt, wordt uit de gevangenis geholpen door anderen en moet vervolgens alles op alles zetten om te voorkomen dat de krijgsheer de steen in handen krijgt. Naast een toffe verhaallijn bezit de game ook een multiplayer-optie, waarin men het tegen elkaar op kan nemen in verschillende game modes. Het spel krijgt een vervolg in 2011. Hetzelfde jaar brengt Sony Street Fighter IV uit, welke goed wordt ontvangen, net als Minecraft (PC) en Call of Duty Modern Warfare 2.

Ook voor het vette Uncharted Among Thieves is er een versie voor de PS4 beschikbaar. Speel je liever old-skool Street Fighter dan is er nummertje vijf in de serie. Check het hier.

uncharted-2-among-thieves-remastered-playstation-4_3523591661

Uncharted Among Thieves Remasterd

Naughty Dog €14,99 Shop nu
1785e00c-a9a2-480b-923c-71573f8eb43e_1

Street Fighter V

CapCom €25,99 Shop nu

’10 Wild Wild West

Rond ’10 zaten we op het randje van onze stoelen. In 2010 bracht Rockstar ons het brute Red Dead Redemption welke dat jaar onder andere GameSpot’s Game of the Year-award wint. John Marston, voormalig outlaw, moet tegen zijn wil in zijn oude bendeleden opsporen om daarmee zijn familie veilig houden en ze weer terug te mogen zien. Hierbij werkt hij tot zijn ongenoegen samen met agenten en het Mexicaanse leger. De grote open wereld van Red Dead, het duelleren en het kopen van nieuwe wapens en munitie, het stropen van dieren voor geld en de toen der tijd vette graphics maken de game tot een van betere van de afgelopen jaren. We kunnen alleen maar hopen op een tweede deel.  Daarnaast kwam in 2010 het bekende Mass Effect 2 uit welke meerdere awards kreeg voor het verhaal, de gameplay, ontwikkeling en de multiplayer. Ondanks de prijzen valt Mass Effect 2 niet onder de echte top, maar het blijft een super vette game. Red Dead of Mass Effect 2, anyone?

Ben je benieuwd naar het nieuwe Mass Effect Andromeda? We hebben de game alvast voor je klaargezet:

ME

Mass Effect Andromeda

EA €34,99 Shop nu
attach-1478585628568

Mass Effect Andromeda

EA €79,99 Shop nu

’11 Hero or villain?

Rocksteady Studios komt in 2011 met het duistere Batman Arkham City. Bruce Wayne, aka Batman, probeert in een open-wereld Gotham te redden van verschillende vijanden waaronder de Joker, door gebruik te maken van stealth technieken en de meest vette gadgets. De game krijgt wereldwijd minstens een negen op tien en scoort dus goed. Ook Battlefield 3 komt in 2011 uit, net als het meteen populaire Pokémon White voor de Nintendo DS.

’13 Go, Naughty Dog!

Weer een succes voor Rockstar: GTA V komt in 2013 op de markt. Na het succes van de voorgangers weet Rockstar het publiek opnieuw te verbazen met de kwaliteit en kwantiteit van deel vijf. In tegenstelling andere games uit de GTA-serie kon men met 3 personages spelen; Michael, Trevor en Franklin. De ontwikkelingskosten waren enorm, zo’n 200 tot 260 miljoen euro, maar de opbrengst nog veel groter; 800 miljoen op de eerste dag na de release en na drie dagen een miljard. Wie van jullie waren er meteen bij? Hetzelfde jaar komt Naughty Dog met het toffe The Last Of Us, enkel voor de Playstation 3. Smokkelaar Joel ontfermt zich over tiener Ellie in een post-apocalyptische wereld waar ze moeten zien te overleven. Het won verscheidene Game of the Year-awards en er werden in de eerste week alleen al bijna twee miljoen exemplaren verkocht. Daarnaast verschijnt er in 2013 ook BioShock Infinite welke, ondanks negatieve berichten, volgens Metacritic tot de beste drie games van 2013 hoort.

Het geweldige Grand Theft Auto V is uiteraard nog steeds te spelen op zowel de PS4 als de Xbox One:

GTAz

Grand Theft Auto V

Rockstar €44,99 Shop nu
GT5XB1

Grand Theft Auto V

Rockstar €37,99 Shop nu

’15 / ’16 Nathan Drake, again?

Een paar jaar later volgen The Witcher 3 Wild Hunt (PC) en een nieuwe Uncharted: A Thief’s End, opnieuw enkel voor de Playstation maar ditmaal de PS4. Nathan Drake zegt zijn pensioen gedag en gaat nogmaals een avontuur aan, opzoek naar verloren piratenschat in Libertalia, een piratenparadijs op Madagaskar. A Thief’s End is met zijn diepte, graphics en multiplayer een waardig einde voor de Uncharted serie en dat blijkt ook uit de cijfers. Er werden in de eerste week bijna 3 miljoen stuks verkocht, waarmee het de snelst verkopende release is in de serie en de best-selling video game op de PS4. Ook Titanfall 2 en Battlefield 1 kwamen uit in 2016. Wat ons betreft een goed jaar!

’17 Nog even wachten..

De tweede helft van dit jaar zal ons een aantal vette games brengen. Op de nieuwe Nintendo Switch kunnen we een nieuwe Zelda gaan spelen: Breath of the Wild. Houd je meer van een goede race simulator? Houd je hart vast, Project Cars 2 is coming. Daarnaast kunnen we binnenkort al onze tijd stoppen in Call of Duty WWII, Star Wars Battlefront 2 en ja, Destiny 2. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Heb je net zoveel zin in Destiny 2 als dat wij hebben en wil je zeker zijn van een exemplaar? Pre-order de game dan alvast hier:

5626119-l

Destiny 2

Activision €62,99 Shop nu
Destiny2-2

Destiny 2

Activision €62,99 Shop nu