The Cabin at the End of the World – Paul Tremblay

De zevenjarige Wen is samen met haar ouders, Eric en Andrew, op vakantie in het rustige New Hampshire meer. De dichtstbijzijnde buren zitten op enkele kilometers afstand. Wanneer Wen aan het spelen is in de voortuin verschijnt er daar plotseling een jonge, vriendelijke maar vooral lange man genaamd Leonard. Al snel volgen er drie andere vreemdelingen en vanaf dat moment staat het leven van Wen op zijn kop. Spanning, paranoia, opoffering, apocolyps en overleving volgen en het escaleert tot een verpletterende conclusie.

Beste boeken van 2018 MAN MAN

Washington Black – Esi Edugyan

Washington Black gaat over een jonge slaaf genaamd George Wasinghton Black. Hij werkt op een suikerplantage in Barbados maar wordt gekozen om de knecht van zijn meester te zijn. In plaats van de emotionele en fysieke marteling die de jongen verwacht komt hij tot de conclusie dat zijn nieuwe meester een humanitair persoon is. Echter verloopt de tijd die daarop volgt niet geheel soepen en moeten ze vluchten.

Beste boeken van 2018 MAN MAN

There There – Tommy Orange

Dit boek neemt je mee in het leven van twaalf Urban Indianen op hun reis naar de Big Oakland indianenbijeenkomst. Elk van hen heeft een diverse reden om deze bij te wonen en deze worden in het boek beschreven.

Beste boeken van 2018 MAN MAN

Florida – Lauren Groff

Leven in Florida moet een belachelijk sterk psychologisch effect hebben op mensen. De wilde nieuwsverhalen laten ons dan ook denken dat het geen normale plek is om te leven. In het boek Florida onderzoekt de auteur dat effect door middel van korte verhalen over de Sunshine State. Het neemt je mee in bizarre verhalen die ook wel vergeleken worden met het pakken van je autosleutels uit een mond van een alligator of de boksring instappen met onder invloed van verboden middelen.

Beste boeken van 2018 MAN MAN

An American Marriage – Tayari Jones

Het boek neemt je mee in het verhaal van een pas getrouwd stel waarvan het leven een drastische wending neemt. De man komt plotseling in de gevangenis te zitten waardoor de relatie van het stel verscheurd wordt. Het behandelt het probleem van onrechtmatige opsluiting op een gedetailleerd en persoonlijk niveau. De twee groeien door de gevangenisstraf van de man uit elkaar en ze slaan verschillende richtingen in. Hierdoor worden de twee in feite een ander persoon dan voorheen maar dan wordt de man uiteindelijk vrijgelaten.

 Beste boeken van 2018 MAN MAN

Het kan natuurlijk zijn dat lezen niet behoort tot een van je favoriete hobby’s, maar gelukkig bestaat er ook nog zoiets als films en series. Wij zetten de best bekeken Netflix series van 2018 op een rijtje. Kun je de meeste van het lijstje afstrepen maar ontbreken er nog een paar? Dan zijn ze zeker de moeite waard om alsnog te gaan kijken in het nieuwe jaar.