Indeed heeft tijdens deze analyse naar drie factoren gekeken. Namelijk naar de groei van het aandeel vacatures van 2020 t/m 2023, het gemiddelde salaris en de mate waarin het mogelijk is om ook vanaf huis te werken. De volgende tien banen kwamen uiteindelijk uit de analyse naar voren als de beste banen om op te solliciteren in 2024.

1. Monteur

Een monteur is een vakman die verschillende technische werkzaamheden uitvoert. Zo zijn de taken van een monteur onder andere het uitvoeren van reparaties en onderhoud aan machines, het analyseren en oplossen van storingen en het installeren van nieuwe apparaten of systemen. Monteur voert deze lijst voornamelijk aan omdat de vraag naar monteurs momenteel erg hoog is en het daarnaast ook een mooi salaris oplevert.

  • Gemiddeld salaris: € 41.000 / 10% groei t.o.v 2020 / 1% remote

2. Accountmanager

Een accountmanager vertegenwoordigt een bedrijf door de relatie met de verschillende klanten te onderhouden. Zo verkopen accountmanagers hun producten of diensten aan de klanten, zorgen ze dat leveringen goed verlopen en onderhouden ze de relaties met klanten.

  • Gemiddeld salaris: € 64.000 / 10% groei t.o.v 2020 / 7% remote

3. Medewerker binnendienst

Mensen die werkzaam zijn als commercieel medewerker binnendienst helpen met het verkopen van verschillende producten of diensten als onderdeel van de verkoopafdeling van een bedrijf. Zo verkopen ze producten of goederen, doen ze voorbereidend werk voor de verkoper in buitendienst en onderhouden en verbreden ze klantrelaties.

  • Gemiddeld salaris: € 58.000 / 12% groei t.o.v 2020 / 6% remote

4. Human resources medewerker

Een HR-medewerker is werkzaam op de HR-afdeling van een bedrijf en houden zich bezig met het personeelsbeleid van de onderneming. Een aantal belangrijke taken van een HR-medewerker zijn het opstellen van vacatureteksten en verschillende administratieve werkzaamheden, zoals het bijhouden van de HR-systemen en het ziekteverzuim van de medewerkers binnen het bedrijf. Daarnaast organiseren ze ook de sollicitatieprocedures.

  • Gemiddeld salaris: € 43.000 / 75% groei t.o.v 2020 / 10% remote

5. Financieel administratief werknemer

Een financieel-administratief medewerker is betrokken bij de financiële administratie van een bedrijf. Zo stellen ze onder andere de maand, kwartaal- en jaarrekeningen op en schrijven, controleren en betalen ze de binnenkomende facturen. Daarnaast houden ze ook overzicht van de budgetten.

  • Gemiddeld salaris: € 41.000 / 46% groei t.o.v 2020 / 7% remote

6. Planner

Een planner is een persoon die zich binnen een bedrijf bezighoudt met het opstellen en beheren van planningen. Zo plannen ze onder meer het personeel in, maken ze logistieke planningen of beheren en coördineren ze bestaande planningen.

  • Gemiddeld salaris: € 52.000 / 30% groei t.o.v 2020 / 5% remote

7. (Field en/of Sales) Engineer

Een field engineer is verantwoordelijk voor het onderhouden en het repareren van machines en technische installaties op locatie. Zo herstellen ze onder andere defecte installaties, controleren ze de veiligheid van machines en verlenen ze advies aan klanten. Een sales engineer assisteert klanten over de aanschaf van bijvoorbeeld complexe technische producten of installaties.

Gemiddeld salaris: € 66.000 / 19% groei t.o.v 2020 / 9% remote

8. Recruiter

Een recruiter is een expert op het gebied van werving en selectie en is op zoek naar geschikte kandidaten voor een functie. Recruiters gaan op zoek naar geschikte kandidaten voor een openstaande vacature en begeleidt ze vervolgens tijdens de sollicitatieprocedures.

  • Gemiddeld salaris: € 55.000 / 43% groei t.o.v 2020 / 12% remote

9. Controller

Een controller is een financieel-economische expert die toezicht houdt op de financiële administratie van een grote organisatie. Zo geven ze financieel advies aan de directie van een organisatie, stippelen ze een financieel beleid uit en meten en evalueren ze prestaties binnen een organisatie.

  • Gemiddeld salaris: € 64.000 / 44% groei t.o.v 2020 / 8% remote

10. Applicatiebeheerder

Een app developer is een softwareontwikkelaar die gespecialiseerd is in het maken van mobiele applicaties voor smartphones en tablets. Zo bouwen ze apps, onderhouden en passen ze waar nodig is bestaande apps aan en houden ze zich bezig met het consulteren van klanten.

  • Gemiddeld salaris: € 50.000 / 17% groei t.o.v 2020 / 11% remote

Als beste uit de analyse komt dus de baan als monteur. Daarnaast staat een beroep als engineer ook hoog in de lijst en uiteraard kan de functie van accountmanager ook niet in deze lijst ontbreken. Dit komt voornamelijk door het hoge, gemiddelde salaris van ruim € 60.000 per jaar.