Wat is een wingman precies?

Mocht jij je nog afvragen wat een wingman is, dan zullen wij het je nog eens haarfijn uitleggen. Een wingman is niet de persoon die jou opdringerig pusht om achter vrouwen aan te gaan, nee. Een wingman is de persoon die jou een handje helpt en voor je door het vuur gaat. Hij (of zij) zal ervoor zorgen dat de vrouw waar jij een oogje op hebt alle aandacht aan jou kan besteden door bijvoorbeeld met haar beste vriendin te praten. Zo wordt de ‘vrouwelijke muur’ afgebrokkeld en komt er voor jou een weg vrij.

wingman MAN MAN

Elke vriendengroep heeft wel een paar personen die de rol van een wingman goed op zich kunnen nemen. Echter kan het zo zijn dat al jouw vrienden in een relatie zitten en deze rol niet grag op zich nemen. Hoe dan ook, het is en blijft een grote kunst. Zo is het vervelend als jij een wingman moet spelen en opgescheept zit met een enorm irritante vriendin. Op een gegeven moment is de maat vol en kan je het niet meer aan. Je besluit het gesprek af te kappen, maar hierdoor laat jij je vriend in de steek. De meiden komen weer bij elkaar en bouwen de muur weer op. Kans verkeken.

Betaald krijgen als wingman?

Uit onderzoek is gebleken dat 12% van de vrijgezellen nog steeds mensen ontmoet tijdens het stappen. Dit was voor de website Bark.com reden genoeg om een wingman-service aan te bieden. Laten we eerlijk zijn. Voor de mannen die goed zijn in een gesprek en graag anderen helpen, is dit de ultieme baan. Ook verdient het nog prima. Zo kan jij maar liefst 33 euro per uur verdienen door anderen een hand te helpen gedurende ‘de jacht’. Denk jij dat je hier uitermate geschikt voor bent? Meld je dan hier aan.