Cillian Murphy

Cillian Murphy is al lang een favoriet van Nolan, die hem in maar liefst zes van zijn films heeft gecast. Hoewel Murphy vaak bijrollen speelde, schitterde hij in de hoofdrol in Oppenheimer, de film die Christopher Nolan dan eindelijk zijn langverwachte Oscar opleverde.

Nolan heeft lovend gesproken over Murphy: “Ik heb nog nooit een acteur gezien met zo’n toewijding aan de waarheid. Het was een sensatie om hem eindelijk in de hoofdrol te kunnen casten. Vanaf het moment dat ik hem ontmoette, wist ik dat hij een van de grootste acteurs is, niet alleen van zijn generatie, maar aller tijden.”

Met een indrukwekkend portfolio, waaronder Peaky Blinders en Inception, heeft Murphy zijn status als topacteur meer dan verdiend.

nederlandse taal oppenheimer klopt niet verstaan waarom

Al Pacino

Hoewel Al Pacino een voor de hand liggende keuze lijkt voor de beste acteur aller tijden, is hij één van de minder bekende grootheden die met Nolan heeft samengewerkt. In Insomnia (2002) speelde Pacino naast Robin Williams in een van Nolans meest onderschatte films.

Nolan herinnert zich een anekdote waarbij Pacino zich verzette tegen zijn regie: “Hij zei tegen me: ‘Ik heb dat al gedaan. Je kunt het niet met het blote oog zien, maar ik heb het gedaan.’ Na het terugkijken van de beelden besefte ik: ‘Oh, mijn God, hij had gelijk.’ Grote filmacteurs hebben dat vermogen.”

totale vermogen al pacino

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. is een acteur met meerdere carrières in één leven. Na een tumultueuze periode en een glorieuze en extreem lucratieve comeback als Iron Man, bewees hij zijn veelzijdigheid opnieuw in Oppenheimer. Nolan gaf Downey Jr. de kans om zijn talenten buiten de Marvel-wereld te tonen, wat resulteerde in enorme lof en een Oscar.

Nolan zei over hem: “We weten allemaal dat Robert Downey Jr. één van de grote filmsterren is. Maar het is gemakkelijk te vergeten dat hij ook één van de grootste acteurs aller tijden is. Zijn volledige inleving in een rol is een krachtige herinnering aan zijn uitzonderlijke talent.”

Aankomende films Robert Downey Jr. MAN MAN