Oogappels

Oogappels is een Nederlandse dramaserie die de levens van vier gezinnen volgt in een middelgrote stad. Alle gezinnen hebben kinderen op dezelfde middelbare school en streven ondanks uiteenlopende opvoedingsstijlen naar het perfecte leven voor henzelf en hun oogappels.

 

Dag & Nacht

Deze serie geeft een kijkje in het hectische leven van verloskundige Ella, die een team leidt in een druk ziekenhuis. De serie belicht de dagelijkse ups en downs van haar werk, waarin lachen, huilen, triomfen en tegenslagen aan de orde van de dag zijn. Werk en privé raken onvermijdelijk met elkaar verweven, en dat wordt maar al te hard duidelijk.

 

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht werpt een blik op moord, doodslag, chantage en andere zaken in de gelijknamige Limburgse stad. Het verhaal draait om de samenwerking tussen de ambitieuze politierechercheur Eva en haar nieuwe partner Floris Wolfs, terwijl ze geconfronteerd worden met misdaden in en rondom Maastricht.

 

Blackwater

Blackwater neemt ons mee naar het Zweedse bergstadje Blackwater in de jaren 70. Het verhaal draait om vier mensen wiens levens samenkomen na de dood op twee toeristen in een tent. Het mysterie onthult onverwachte wendingen en spanning in het doorgaans rustige stadje.

 

Stonehouse

Stonehouse is een drama gebaseerd op het leven van de Britse Labour-politicus John Stonehouse. De serie onderzoekt zijn plotselinge verdwijning in 1974, waarbij hij zijn eigen dood in scène zette door zijn kleren op het strand van een hotel in Florida achter te laten en de zee in te zwemmen.

 

Payback

Payback volgt het leven van Lexie Noble, wiens wereld instort nadat haar man om het leven is gebracht. Ze belandt in een grote witwasoperatie als accountant voor topcrimineel Cal Morris. Lexie moet zichzelf bewijzen en een gevaarlijke puzzel oplossen om te overleven, niet alleen tegenover de misdadigers, maar ook tegen de politie.

 

1985

In 1985 beginnen een jonge vrouw, haar broer en zijn beste vriend aan het avontuur van volwassenheid. Terwijl ze vol goede intenties aan hun toekomstplannen beginnen, verliezen ze in de jaren die volgen hun onschuld en illusies, meegesleept door de Bende van Nijvel.

 

De Stamhouder

De Stamhouder vertelt het verhaal van Alexander Münninghoff, die de duistere geschiedenis van zijn familie onderzoekt om zijn geliefde Ellen te overtuigen bij hem te blijven. Het historische drama werpt licht op een tijd waarin nazi-invloeden het leven van Alexander en zijn familie overschaduwden.

 

Arcadia

Arcadia speelt zich af in een samenleving in de nabije toekomst, waar het lot van burgers wordt bepaald door hun persoonlijke burgerscore. Wanneer vader Pieter betrapt wordt op fraude met de scores van zijn dochters, verandert alles en moet zijn gezin kiezen tussen elkaar of ieder voor zichzelf.

 

Anoniem

In een tijd van toenemende misdaad bevindt het leven van geschiedenisleraar Jurre Jansen zich in een sleur. Wanneer hij op een avond een meisje uit een gevaarlijke situatie bevrijdt en de volgende dag bekendstaat als de anonieme held op sociale media, besluit hij zijn leven radicaal om te gooien en de strijd aan te gaan met verboden middelen op de middelbare school waar hij lesgeeft.

Met deze 10 beste series op NPO Plus in 2023 ben je verzekerd van vele uren kijkplezier. Of je nu houdt van drama, misdaad of historische fictie, er is voor elk wat wils.